Напишете дума/думи за търсене

Щастливите двойки притежават тези 10 навика

Щастливите двойки са тези, които успяват да запазят любовните и здравословните си навици във връзка с времето въпреки трудностите, които изпитват. Романтичните отношения никога не са лесни и изискват нещо повече от любов, за да бъдат дълготрайни или за цял живот.
Няма магическа формула за поддържане на щастието в една връзка. Въпреки това Марк Гоулстън - психиатър, консултант и международен лектор, разкрива 10-те навика на щастливите двойки, които помагат за укрепване на сантименталната връзка между тях.

1. Лягат по едно и също време
Когато връзката започва, нормално е влюбените да изпитват нетърпение да си легнат заедно и да споделят този специален момент. Придържането на този навик през годините обаче е една от тайните за укрепване на връзката и поддържане на щастието.
Гоулстън предполага, че диалогът и контактът кожа до кожа, който се случва, когато двамата си лягат заедно, помага за подобряване на комуникацията и сексуалното желание.

2. Култивират общи интереси
Когато двойката се опознава, партньорите осъзнават, че може да имат малко общи интереси. Това обаче не означава, че те не могат да бъдат създадени един за друг. Напротив, това може да е възможност да започнете да правите дейности заедно и да излезете от рутината си.

Разбира се, за да не стане връзката зависима или съзависима, също така е много важно да уважаваме пространството и индивидуалността на другия и да продължаваме да имаме личен живот.

3. Държат се за ръка
Въпреки че често не се взема предвид, контактът чрез ръцете може да установи уникална връзка с друг човек. Докосването на ръцете предизвиква приятни усещания, които помагат да се запази щастието и същността на щастливите двойки.

Препоръката на Гоулстън е да вървите ръка за ръка колкото е възможно повече, вместо да оставяте единият да изостава, защото забавя крачка или спира, за да погледне нещо.

4. Доверяват се и си прощават
Взаимоотношенията могат да бъдат засегнати от разногласия, спорове, скандали, неразбирателства, гняв и всички онези неща, които за момент изглеждат, че нямат решение.

Въпреки това, за да не позволите това да повлияе на щастието и на двамата, е много важно да се научите да водите диалог и да контролирате негативните чувства, преди да обидите или да направите или кажете нещо, което не искате.
Общата препоръка е да не се изтощавате един друг, а да се научите да си прощавате и да си вярвате. Тези две съставки са в основата на трайни, щастливи отношения.

5. Фокусират се върху положителните качества на партньора
Подчертаването на недостатъците на половинката не е здравословно и само разрушава връзката. Много е важно да отбелязвате положителните качества на партньора си и да се опитвате да го правите възможно най-често.
Търсейки само хубавите неща, връзката се изпълва с положителна енергия и вие стоите далеч от кавги.


6. Прегръщат се, когато се събират отново

Силата на прегръдките е невероятна. Според Гоулстън "кожата има спомен за добри ласки" (любов), "лоши ласки" (злоупотреба) и "без ласки" (пренебрегване).

Очевидно в щастливите двойки преобладават и присъстват „добрите ласки“ например след изтощителен работен ден, няколко дни отсъствие или просто внезапен, спонтанен момент.

7. Казват си „обичам те“ и „добро утро“ всяка сутрин
За да започнете деня по най-добрия начин и да култивирате ценности като търпение, уважение и обич, няма нищо по-добро от това да повтаряте тези две фрази всяка сутрин.
Въпреки че всичко трябва да се демонстрира и с дела, силата на думите също укрепва, насърчава и подновява връзката отново и отново.

8. Пожелават си „лека нощ”
„Лека нощ“ е начин да завършите деня по най-добрия възможен начин, като покажете, че искате най-доброто един за друг, въпреки трудностите през деня, умората или възможните проблеми, които сте имали.
Превърнете го в навик!

9. Чуват се през деня
Експертът посочва, че това е навик, който поддържа сложността и връзката, когато и двамата не могат да се видят физически. Въпреки това е много важно обажданията или текстовите съобщения да не се превръщат във форма на „контрол“ върху връзката.

10. Чувстват се горди, че ги възприемат като двойка
Щастливите двойки са склонни да показват любовта си в социалната сфера и когато са на публично място. Без да карат хората около себе си да се чувстват неудобно, те често се държат за ръце, целуват се, споделят прегръдка или друг знак на обич, за да покажат, че има много специална връзка между тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X