Напишете дума/думи за търсене

11 вида прегръдки - какво означават

Според учените прегръщането носи много предимства за здравето. В това число укрепване на имунната система, намаляване на стреса и дори повишаване на самочувствието. Събрахме за вас различни видове прегръдки, които вероятно ще ви накарат да прегърнете някого веднага.

Блус прегръдка

Това е прегръдка, която се случва по време на бавен танц - ръцете са на врата на партньора, а мъжът внимателно държи кръста на дамата си. Романтиката е във въздуха, а двойката обикновено има силен контакт с очите, споделят се усмивки и се води приятен разговор.

Прегръдка с разлика във височината

Тази прегръдка обикновено се случва между хора, които имат връзка и изпитват силни емоции. Дори разликата във височината не може да спре желанието им за ласки. В крайна сметка, какво е някаква лека болка в гърба или в палците от огъване или опъване към другия.

Прегръдка отзад

„Обърнатата“ прегръдка показва дълбоки чувства в човека, който прегръща другия. Дори ако още не сте чули „обичам те“, ако партньорът ви харесва да ви прегръща зад гърба, то бъдете сигурни, че той е влюбен във вас. Той е готов да поеме отговорност и да даде необходимата защита на човека, който прегръща.

Сърце до сърце

Може би това е най-романтичният тип прегръдка. Традиционно това е дълга, успокояваща прегръдка, при която единият се навежда към гърдите на другия, търсейки одобрение или закрила. Той или отвръща със същото, или гали гърба на любимия си, ако има нужда от подкрепа или утеха. Обикновено прегръдката е нежна, внимателна, но силна.

Сгушване

Това е още една утешителна прегръдка, която обикновено се случва между влюбени. Обикновено трае дълго, приятна е и за двамата и може да бъде придружена от хубави и нежни думи.

А-образна прегръдка

Известен още като колибка, това е прегръдка, която може да се случи, когато двама души се срещнат за пръв път, но са комуникирали дълго време виртуално. При нея хората се навеждат един към друг с горните части на тялото си и прегръдката обикновено не трае дълго. Това обаче може да се случи и между бивши любовници, които не са се виждали отдавна, но все още имат чувства един към друг.

Групова прегръдка

Този тип прегръдка обикновено се осъществява между приятели или колеги, за да покаже тяхната принадлежност и заедно особено след постигането на някакъв успех. Също така тя може да се случи преди старта на нов проект като обмен на енергия и подкрепа един за друг на участниците в него.

Мъжка прегръдка

Това е общоприет поздрав между двама мъже. При тази прегръдка липсва очен контакт и е придружена с потупване на гърба. Тя включва само горните части на тялото и е доста бърза.

През кръста

Обикновено това е бърз тип прегръдка, която се случва между двама души, които седят или стоят един до друг. Служи за подкрепа или за свидетелство на приятелство и грижа. Тя може да има и романтични нюанси, особено ако прегръдката се случва на първа среща.

Мечешка прегръдка

Може би това е любимият вид прегръдка на жените. Това вероятно е, защото показва привързаността и близостта на този, който е инициирал прегръдката.

и още нещо

Автопрегръдка

Автопрегръщането може да има добър терапевтичен ефект, особено ако няма човек до вас, който да ви прегръща. То е едновременно успокояващо, приветливо и комфортно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X