Напишете дума/думи за търсене

Как държим ръцете си с партньора? Това казва много за връзката ни

Да искаш постоянно да се докосваш до любимия, да го целуваш и да не го изпускаш от ръце, е съвсем присъщо за хората, които наистина се обичат.

Интимните отношения са едни от най-любопитните за психолозите, които постоянно се интересуват от изучаването на този способ на изразяване на чувства.

Начинът, по който държите ръцете си с любимия, може да каже много за връзката ви.

Леко преплитане на пръстите: уважение

Този начин показва, че връзката ви е емоционално стабилна и че имате пълно доверие на партньора си. Показвате на околните, че сте двойка, но оставяте достатъчно лично пространство един на друг - уважавате чувствата и индивидуалността на другия.

Длан в длан: отговорност

Това е доста популярен начин да се държат ръцете. Той показва кой доминира в отношенията. Този, чиято длан е отгоре, е лидерът. Когато мъжете искат да защитят или успокоят партньорката си, те я хващат така.

Силно преплетени пръсти: грижа

Вашата сила са дълбоката емоционална привързаност, която изпитвате, а не толкова физическото привличане. Опитвате се да бъдете честни помежду си, без да криете слабостите и недостатъците си. Вашите отношения се основават на доверие и грижа.

Държите се за кутрето: флирт

Вашите отношения са във флиртуващата фаза. Вие просто научавате нови неща един за друг и не сте готови още за никаква отговорност. Когато връзката е в самото начало, това е начинът, по който хората често държат ръцете.

Случайно докосване: скрита симпатия

Когато ходите един до друг и ръцете ви леко докосват, но всъщност не държите ръцете си, това означава, че един от вас изпраща невербални сигнали за харесване. Но в повечето случаи тази симпатия не прераства в нещо, по-различно от приятелство.

Стискане на пръстите: доверие

Този, който държи пръстите на партньора в дланта си, показва уважение и лоялност и е готов да го защити. Този, чиято ръка се държи, показва пълното си доверие. Когато двама души имат здрава и стабилна връзка, те държат ръцете по този начин.

Хващане за китката: привличане

Този начин на държане на ръце изглежда доста агресивен и показва, че сте физически привлечени един към друг и че наистина се нуждаете един от друг. Но този жест може също да означава, че партньорът ви е труден за връзка и е егоистичен.

Хващане през кръста: страст

Вашите отношения са много близки и интимни. Това е прегръдка. Ако само един от партньорите е сложил ръката си на кръста на любимия, това означава, че е човек с развито чувство за собственост.

Хващане под ръка, през лакътя: чувство за сигурност

По този начин жената показва, че има нужда от подкрепа и помощ. Това е класически жест, показващ, че връзката е стабилна, но той не означава, хората в нея са влюбени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X