Напишете дума/думи за търсене

Апапачо. Какво означава за емоциите?

Думата „апапачо“ е от науатълски произход, но тази сантиментална и емоционална дума си е намерила път в испанския език през годините.
Оригиналната дума се отнася до акта на масажиране или нежно триене. С течение на времето придобива значението, което има днес: да гали от душата с чиста емоция.

Емоционалният обмен, свързан с апапачо
Апапачото е нещо повече от прегръдка. Това е сложна емоционална връзка. Емоционалната откритост, за която говорим, не може да бъде постигната с всеки, защото изисква време, усилия и желание да слушаш, чувстваш, прегръщаш и галиш с душата.
В този смисъл не е изненадващо, че доброто апачо започва със себе си. Слушането, свързването и разбирането на нашия емоционален багаж изисква самоотражение на нашите страхове, конфликти, несигурност, постижения и мъдрост.
Само когато може да видим и почувстваме „бронята, която носим“, може наистина да оголим тази част от себе си.

Самосъзнанието за нашите емоционални уязвимости няма да ги накара да изчезнат. Но наличието на по-дълбока връзка с тях означава, че всеки път, когато изплуват в живота ни, може да ги идентифицираме. Това ще ги предпази от разрушаване на емоционалните ни връзки.


Цялостност чрез емоция
Ние сме емоционални същества, които мислят с езика на чувствата, тъй като само чрез това може да изпитаме наистина автентични връзки.

Проблемите изчезват за секунди, отчаянието се стопява, докато се свързваме с нещо извън времето и пространството. С други думи, "апапачото" действа като лечебен балсам.

Да се чувстваш обичан, едно от най-добрите чувства на света
Да знаеш, че си обичан, е едно от най-добрите чувства, които може да изпиташ. Успокоява, енергизира и лекува.

Да знаеш, че някой наистина те цени, е невероятно. Любовта винаги ни помага да си върнем баланса, за който жадуваме в трудни моменти.

Може да кажем, че любовта действа като спасителна жилетка - нещо, което да ви държи над повърхността, за да може да дишате. Нашите връзки без съмнение са психологическият кислород, от който се нуждаем, за да дишаме.

Определението за любов
Красиво определение на тази концепция се намира в пасаж от романа на Пол Остър „Лунният дворец”. В него той идеално определя какво чувстваме, когато любовта на другите ни спасява от дълбините на кладенеца, в който сме паднали и не може да избягаме.

„По това време бях игнориран. Но като знам какво знам сега, не мога да си спомня за онези дни, без да изпитам вълна на носталгия по приятелите си. В известен смисъл това променя реалността на това, което преживях.
Бях скочил от скала и точно когато щях да ударя дъното, се случи нещо необикновено: научих, че има хора, които ме обичат. Да знаеш, че си обичан, променя всичко.
Това не прави скока по-малко страшен, но ще ви даде нова перспектива за това какво означава този страх. Бях скочил от ръба и тогава в последния момент, във въздуха, нещо ме хвана. И това нещо е, което аз наричам любов.
Това е единственото нещо, което може да спре човек да се удари в земята. Това е единственото нещо, което е достатъчно мощно, за да се противопостави на законите на гравитацията."

Използване на апапачо за емоционалния ни растеж
Важно е да галите и подхранвате душата вътре, за да позволите емоционалният и социален растеж да процъфтява.

По този начин може да преодолеем страховете си и да си напомним за топлината на дома чрез апапачите.

Една ласка от душата може да ни накара да се почувстваме пълни, пълноценни и свързани с хората, които ни дават тези страхотни големи прегръдки и ни помагат да се съберем отново вътре в нас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X