Напишете дума/думи за търсене

4 техники за стимулиране на клитора

Наясно сме, че постигането на женски оргазъм не е много лесно и изисква много работа с партньора. Необходими са много комуникация и работа в екип, за да се постигне това.

Когато става въпрос за женското тяло, клиторът е една от онези зони, които предизвикват безпокойство, не само поради своята сложност, но и защото представлява един от най-добрите източници на удоволствие. Важно е обаче да знаете как да го докосвате, защото това е доста чувствителна зона.

Към днешна дата единствената известна функция на клитора е да доставя на жената сексуално удоволствие.

В проучване, публикувано в The Journal of Sexual Medicine, по-голямата част от жените (64%) съобщават, че стимулирането на клитора и вагината е част от техните обичайни техники за постигане на оргазъм. Плюс това, стимулацията се свързва и с по-висок сексуален нагон и по-голяма сексуална възбуда.

В друго изследване, публикувано в Journal of Sex & Marital Therapy, в което са взели участие 1055 жени на възраст между 18 и 94 години, отговарящи на въпроси, фокусирани върху сексуалното удоволствие, оргазма и гениталния контакт, се посочва, че 18,4% от анкетираните жени могат да постигнат оргазъм само чрез вагинален полов акт, докато 36,6% споделят, че е необходима стимулация на клитора.

Други 36% посочват, че макар да могат да постигнат оргазъм само чрез полов акт, оргазмите им са в пъти по-чувствени, когато клиторът е бил стимулиран по време на секс.


Кои са най-добрите техники за стимулиране на клитора?

1. Стимулирайте клитора нежно: малко по малко
Не забравяйте, че клиторът е невероятно чувствителен. Именно заради това качество поддържайте прогресивен ритъм по отношение на интензивността на стимулацията.

Увеличете честотата на движенията, ако се самозадоволявате, и накарайте партньора си да не спира с продължителните мокри целувки по клитора, но да го кара по-спокойно, а не да се опита да ви засмуче. Това ще доведе до повече удоволствие.

2. Не е като порното
Филмите за възрастни, по-известни като порно, могат да бъдат стимулиращи за някои двойки и до известна степен да помогнат за разчупването на леда. Важно е обаче да се има предвид, че видяното често са преувеличени и нереалистични изпълнения.
Ако това, което искате, е да предложите незабравим коктейл от страст и оргазъм, най-важното е да правите любов, пълна с въображение и ласки. Никога не трябва да сте груби с деликатната зона на клитора.

За предпочитане мъжът да ви поцелува в най-интимната женствена зона.

Помолете го да избягва силни или груби удари, които биха били неудобни и биха затруднили стимулацията.

Нека ви целува продължително време, давайки воля на въображението си по отношение на използването на пръстите си.
Хубаво би било да гледа любимата си, докато стимулира клитора й.


3. Смучене и стимулиране с език
Позволете на партньора ви нежно да „посуче” клитора ви. Вероятно ще забележите, че повечето стенания идват от него, докато ви стимулира с език.

Тази техника се състои в засмукване на областта на клитора с ниско налягане и задържането му в устата за кратки интервали. След което идват малките "потупвания" с върха на езика. Ако партньорът ви е опитен, ще забележи как оралната любов е накара зоната да набъбне.

• Обяснете на мъжа да не прекалява с натиска, който езикът може да окаже върху клитора
• Стимулацията на този орган може да се комбинира, като се използват един или няколко пръста едновременно
• А ако е решил да ви задоволява само с уста, тогава ръцете му са свободни, и може да ги използва и върху други части на женското тяло

4. Пръсти, език и смазка
Ако нещата наистина се нагорещяват и страстта витае във въздуха, единственото възможно ограничение е невежеството. Така че, освен мъжът да смуче клитора, е време да използва и пръстите си. Като комбинира едновременно движения с пръсти и език, ще увеличи удоволствието със 100% .

• Ако вече е увеличил скоростта и честотата на движенията на езика си, може да започне да докосва зоната с пръсти
• Малко по малко може да започнете да прониква с пръстите на едната си ръка, като прави бавни движения по стените на вагината
• Може също да направи малки кръгове около клитора
• Много е стимулиращо да издава леки пъшкания (дори ако устата му е заета), така че жената да се чувства по-спокойна и лесно да се наслади на стимулацията.

Стимулиране и комуникация
Стимулирането на клитора е от съществено значение за женското удоволствие. Може да бъде наистина полезно да изпробвате някои от тези техники с партньора си и най-важното е да му обясните какво харесвате и какво не. С добра комуникация и двамата ще разберете по-добре какво работи в леглото за вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X