Напишете дума/думи за търсене

Какво е посланието на "Glow Up" в TikTok?

Мислите ли, че е време да направите промени в живота си? Може би сте готови да „засияете“?
Ако сте чест потребител на социални мрежи, ще знаете, че сезонни тенденции се появяват от време на време в тях. През последните няколко седмици хората говорят за „Glow up“ в TikTok и Instagram.

Изразът glow up буквално се превежда като „да блести по интензивен начин“. Отнася се до трансформациите, на които хората се подлагат, за да извадят различни версии на себе си. В социалните мрежи се използва, за да се говори за физическите промени, показани от артисти и инфлуенсъри.
Въпреки това има хора, които критикуват тази тенденция, че се фокусира само върху загуба на тегло и се насочва към модели, които не всеки може да срещне.

Всъщност истинското „сияние” има за цел да извади най-доброто от вас и да направи промени във физиката или манталитет. Следователно, тя трябва да генерира благополучие, а не да бъде източник на стрес.

Как да "сияем"

Стремете се към „сияние”, което надхвърля физическото
Според информация от Панамериканската здравна организация процентът на тревожност, депресия и посттравматичен стрес се е покачил до небето. Затова е важно да се даде приоритет на емоционалното благополучие, а не само върху физическото.

Въпреки необходимостта от упражнения и здравословно хранене, прекомерната загриженост за външния вид не е здравословна. Не забравяйте, че истинският блясък е този, който ви кара да се чувствате по-добре за себе си и не трябва да бъде натиск, наложен от тенденциите.

Поставете си цели и направете план
След като решите, че искате да направите промени в живота си, за да извадите блясъка от себе си, трябва да си поставите целите, които искате да постигнете. Не е достатъчно само да ги пожелаете. Трябва да се запитате защо и за какво искате да се трансформирате.

Прегледайте какви са вашите истински желания и след като ги установите, направете план.

Яжте по-добре
Без значение какви са причините, които ви карат да търсите сияние, добрата диета ще ви помогне. Не забравяйте, че за да изглеждате и се чувствате добре отвън, трябва да започнете, като се грижите за себе си отвътре. Това се отнася и за насърчаване на здравословни навици.

В този смисъл правилното хранене с добър прием на зеленчуци, плодове, здравословни мазнини и протеини е в основата на това благополучие. Избягвайте свръхпреработени храни. Има все повече доказателства, че има тясна връзка между психичното здраве и храната.


Работете върху самочувствието и грижата за себе си
За да постигнете истински блясък, който извежда най-доброто, което имате у вас, е необходимо да култивирате любов към себе си. Не забравяйте, че промяната започва отвътре.

Може да промените негативните си мисли и да направите списък с всички неща, които харесвате в себе си. Не се фокусирайте върху лошите неща, които искате да промените, а върху добрите неща, които бихте искали да постигнете.

Упражнения
Несъмнено упражненията са положителен навик, който всеки трябва да включи в ежедневието си. Доказано подобрява настроението и помага за предотвратяване на различни заболявания. Световната здравна организация посочва, че в световен мащаб 1 от 4 възрастни не достигат препоръчителните
нива на физическа активност.

Трябва също да правите укрепване на мускулите 2 или 3 дни в седмицата, както и аеробика минимум 30 минути на ден. За да преодолеете заседналия живот и да постигнете промени, които ви карат да блестите, е страхотно да ходите. Също така е полезно да практикувате спорт или да се запишете на танци.

Научете как да подобрите имиджа си
Запознаването със света на колориметрията, грима и стила може да ви помогне да подобрите физиката си. Добре да се научите как да се обличате, да използвате грим (ако желаете) и да избирате прическата си според възрастта, височината и формата на тялото си.

Не става въпрос да се ограничавате заради това как изглеждате. Напротив, става дума за подобряване на характеристиките ви, за да ги накарате да блестят повече.


Погрижете се за вашата среда, ако искате да "засияете"
За да имаме истински блясък, е от съществено значение средата, в която живеем. Трябва да се грижите за пространствата около вас.
Чистият и подреден дом, бюро или килер носи много предимства. Слушането на музика и миризмите, които насърчават радостта и жизнеността у вас, също са важни факти за търсене на положителни трансформации.

Освен това, ако сте заобиколени от негативни хора, много вероятно е и вие да сте малко негативни. Поради тази причина, ако искате да имате голяма трансформация в живота си, препоръчително е да търсите връзки и хора, които допринасят и ви карат да растете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X