Напишете дума/думи за търсене

Какво да ядем, когато имаме киселини?

Спокойно може да наречем киселините модерна болест.
Те са усещане за парене или болка в хранопровода. Това се случва предимно в долните области, близо до стомаха. Киселините се причиняват от обратното движение на стомашна киселина.

Изгарянето започва в гърдите. В някои случаи може да достигне до шията, челюстта или езика.

Основните причини за излишната стомашна киселина са:

• Стрес, притеснение или забързан живот
• Диети, богати на наситени мазнини
• Яденето на твърде много преработени или рафинирани въглехидрати
• Бързо хранене, без да се дъвче правилно
• Пропускане на хранене (това променя храносмилателния ритъм)
• Пиенето на твърде много алкохол
• Пушене
• Заседнал начин на живот
• Недостатъчно сън
• Бактерията Helicobacter pylori

Много от причините за киселините се основават на вашия избор на начин на живот.

Всичко, което трябва да направите, е да промените някои от ежедневните си навици, за да избегнете по-сериозни състояния като язви и гастрит.

Храни, подходящи при киселини

Овесени ядки
Тази зърнена култура обикновено се яде за закуска. Тя ви дава усещане за пълнота и също така намалява усещането за парене, причинено от киселина.

Добрата новина е, че може да ядете овесени ядки по всяко време, когато сте гладни.

Джинджифил
Действа като противовъзпалително средство при стомашно-чревни проблеми.
Просто настържете малко парченце и пригответе чай от джинджифил. Като алтернатива го сложете в храни или смутита. Придава на храните цитрусов вкус.

Алое вера
Това е едно от най-добрите природни средства за лечение на рани. Когато имате киселини, стените на хранопровода се увреждат. Тогава алоето влиза в действие. Някои избират да консумират директно гела, който се намира в листата. Това може да се направи самостоятелно или в сок. Други приемат закупени от магазина продукти, които са направени от алое вера.

Зеленчукова салата
Листните зеленчуци, като маруля или рукола, имат способността да намаляват болката и усещането за парене, причинени от киселина.
Препоръчваме ви да избягвате да използвате лук, домат, сирене или дресинг в салатата, ако възнамерявате да се борите с киселини.

Най-добрият дресинг е щипка сол и малко зехтин.

Чесънът е една от съставките, които винаги трябва да имате в салатите си. Съдържа много вода и е отличен източник на фибри. Освен това чесънът намалява апетита.


Банани
Това е добра храна за ядене предиобед или следобед. Бананите имат pH 5,6. Това означава, че са една от храните, които са добри при проблеми с киселини.

Диня
Този плод съдържа предимно от вода, но регулират нивата на киселина в стомаха.

Копър
Това лечебно растение е страхотно. То не само е богато на хранителни вещества, но също така помага на храносмилането. Може да му се насладите в салати, супи или сосове.

Пиле или пуйка
Бялото месо е по-добра храна от червеното месо, когато имате киселини. Най-добре е да консумирате месо, което е печено или е приготвено на скара. Никога не яжте пържено бяло месо или с кожа, тъй като има високо съдържание на мазнини, когато се приготвят по този начин.

Риба и морски дарове
Правилото за ядене на морски дарове е същото като при пилешкото. Никога не го яжте пържени. Сред най-добрите опции препоръчваме скариди и сьомга.

Варени зеленчуци
Препоръчваме ви да ядете кореноплодни зеленчуци като моркови и цвекло. Те винаги трябва да се варят.

Ориз
В тази група могат да бъдат включени кускус и булгур. Най-добре оризът да е кафяв. Чудесен е за ядене, когато имате киселини.
За най-добри резултати хапнете чашата си ориз с варени зеленчуци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X