Напишете дума/думи за търсене

Ана Пападопулу: Успял е мъжът, който няма комплекси

Ана Хараламбу Пападопулу е една от примите на Народния театър „Иван Вазов“. Родена е на 31 декември 1978 г. в София в семейство за стоматолози. Завършила е през 2000 г. в класа на проф. Стефан Данаилов и оттогава е част от трупата на Народния театър. Някои от емблематичните филми с нейно участие са „Писмо до Америка“, „Мисия Лондон“, „Маймуна“ и „Засукан свят“, а последно я гледахме в сериала „Отдел издирване“ по Нова телевизия.
В момента в Народния театър Ана играе в „Лисичета“, „Бележките под линия“, „Наблюдателите“, „Дивата патица“. В спектакъла „Едни момичета“ от Нийл Лабют с режисьор Стефан Спасов си партнира с Иван Юруков, Бойка Велкова, Стефания Колева и Илияна Коджабашева. 

Разкажете за мъжа, повлиял най-силно в живота ви.

– Смятам, че всеки период от живота ми и всяка среща дотук са били определящи за мен. Защото след всяко изживяване човек се променя и слава богу, вярвам, че винаги е за добро. Защото натрупваме опит и защото няма незначителни срещи, нито маловажни хора. Всеки идва със своя мисия и цел.
Но ако трябва да спомена най-важните мъже в живота ми, това са тези, които дадоха живот на децата ми – бащата на големия ми син Богдан – Стоян Радев, който и в професионален план винаги е бил зад мен. Той ми е помогнал да се развия много не само в професията, но и да израсна като човек, защото го срещнах доста млада. И, разбира се, Александър Чобанов – бащата на Бела – мъжът, с когото живеем, израстваме заедно и се подкрепяме.

Кои са мъжете, които задават TREND-овете у нас днес? По-често ги откривате сред политици, бизнесмени, хора на изкуството, общественици или някъде другаде?
– Спрямо личната ситуация на всеки, предполагам, има различни хора, които му стават пример за подражание. Това, което за теб е готино и смислено, не носи нищо на някой друг. За съжаление, в последните години личности, които не задават никакви трендове, изведнъж се оказаха на гребена на вълната и хората искат да им подражават. Хиляди се сравняват с тях, а те често носят прекалено голям размер корона върху главите си – корона, за която не са достойни. Истината е, че никога не съм се водила от обществения тренд. За мен имат значение личните срещи и мъжете, които ценя, са мъже, които и като интелект, и като действия стоят високо в очите.


Кои са качествата, които биха ви дистанцирали от един мъж?

– Могат да бъдат много – липсата на интелект, отсъствието на чувство за хумор, неспособността да изпитват емпатия, мъже с лоша лична хигиена и не на последно място отсъствието на щедрост във всеки един смисъл на думата. Обратното на всичко това е мъжът, когото аз харесвам.

Кой е силният пол днес и защо?
– За мен, имайки примера и на майка ми, смятам, че жената в последните години е силният пол. Жената е способна да извърши толкова много и различни неща едновременно, че ако на мъжа му се наложи да мине през същите отговорности и усилия само за едно денонощие, ще си вземе годишен отпуск. Жената има 24-часов работен ден. Обикновената българска жена. Включително ние, актрисите. Както казва Мария Каварджикова, сред всичките си други ангажименти аз съм „и съвсем между другото артистка“.

Може ли един мъж да бъде привлекателен за вас, ако не е успял?
– Успехът невинаги е белег за качествен мъж. Познавам много умни и будни мъже, които нямат късмет. Успехът има много измерения – успех да имаш пари, успех да имаш семейство, успех да си се реализирал професионално. Има професионално реализирали се хора, които нямат пари, а от друга страна, има много богати мъже, които не притежават нито едно качество, което да бъде привлекателно. В този смисъл въпросът е сложен. За мен успелият мъж е мъжът, който няма комплекси и който е удовлетворен от това, което прави, и стои зад него.

Били ли сте жената зад успелия мъж, или в едно партньорство двамата трябва да вървят рамо до рамо?
– Нямам нищо против да съм жената зад успелия мъж и да се говори така за мен. В моето партньорство с Александър смятам, че двамата вървим рамо до рамо и се подкрепяме в моменти, в които имаме нужда, така че да реализираме мечтите си.

Интервюто е част от проекта на „24 часа“ и списание „TREND“, който нарекохме „Мъжете, които задават TREND“. То е естествено продължение на суперуспешното списание „Жените, които променят“, което беше издадено през пролетта на 2021 г. и разказаше историите на успеха на едни от най-влиятелните жени в България. „Мъжете, които задават TREND“ сега ни води в мъжкия свят и ни среща с лидери и изтъкнати визионери във всички области – от икономиката, бизнеса, спорта, културата и стила на живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X