Напишете дума/думи за търсене

Фъншуй недоразумения в банята

Ако следвате фъншуй, прочетете тази статия, за да разберете и установите дали правите грешки във фъншуй във вашата баня. Тези грешки са често срещани и ви пречат да имате баланс и хармония.

Когато говорим за фъншуй, говорим за философия, която предлага намиране на баланс и насърчаване на циркулацията на добри енергии.

Фъншуй се превежда като вятър и вода и също е свързано с ин и ян. Това са противоположни, но допълващи се сили, които трябва да се поддържат в баланс.

Фъншуй грешки в банята: излишък на ин
Трябва да започнем с важността на почистването на това помещение. Това е първата стъпка към баланса му. Мръсната, разхвърляна и неорганизирана баня е първото от нарушенията на фъншуй.


Нека бъде светлина!
Друга фъншуй грешка, която редовно допускаме в банята, е свързана с липсата на осветление. Обичайно е тази мокра зона да е по-тъмна от другите стаи в домовете ни, защото обикновено се намира в най-отдалечената част на къщата. Въпреки това е много важно да се гарантира, че има много светлина.

Тъмната стая кара студената и плътна енергия, която представлява ин, да поеме и да дисбалансира хармонията.
Ако говорим за малка баня с малко или никаква естествена светлина, ви предлагаме да изберете топло изкуствено осветление под формата на красива лампа. Може също така да добавите няколко хубави ароматизирани свещи.

Декориране с грешни материали
Декорацията на банята е от съществено значение във фъншуй. Като се има предвид, че това често е тъмна и влажна зона, е необходимо да се компенсира пространството с декоративни предмети, свързани с дърво, огън и земя.

Използвайте растение, за да направите това, което има два елемента: земя и дърво. Може също така да използвате кошница от ракита или еспарто в банята, която ще бъде полезна за съхранение на кърпи или тоалетна хартия.

Добавете малко огън
Елементът на огъня е друг от неизбежните елементи на банята според фъншуй. Като такова, липсата му е една от грешките, които трябва да избягвате да допускате.

За да направите това, може да окачите голяма картина (или три малки картини) на една от стените. Просто се уверете, че преобладаващите цветове са червени или оранжеви. Правейки това, енергията на слънцето ще доминира.

Добавете килим
Килимът във вашата баня ще добави топлина към това толкова важно пространство. Често срещана грешка е да се смята, че банята не е подходящото място за килим. Може би се чудите защо имате нужда от килим. Е, това представлява земния елемент. Изберете един от естествените материали, които са топли и меки на допир.

Премахнете бъркотията
Трябва да избягвате безпорядъка, тъй като той само ще претовари помещението и ще ви накара да се почувствате претоварени.
Погледнато от гледна точка на фъншуй, безпорядъкът предизвиква безпорядък и нарушава баланса. Също така, не използвайте това място като склад за метлата или парцала за под.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X