Напишете дума/думи за търсене

Малки актове на доброта, които ще озарят деня ни

Кога за последен път направихте нещо, което включваше малко усилия от ваша страна, но имаше огромно въздействие върху някой друг?

Всички сме чували за малки прояви на доброта. Това са действия, които не са трудни за нас, но означават целия света за други хора.
Необходими са само няколко минути и резултатът ще бъде усмивка през целия ден както на вашето лице, така и върху това на човека, получил тази добрина.

Представяме ви някои малки актове на доброта, които със сигурност ще ви вдъхновяват всеки ден.

1. Създайте специален ден, за да отпразнувате човек, който е важен за вас
Не трябва да чакате Коледа или рождения ден на някой ваш близък, за да празнувате с любимите си хора. Един от малките актове на доброта, които ще озарят деня ви, е да създадете специална среща с някой друг. Какво ще кажете за „Семеен ден за ядене на сладолед“ или „Фамилен ден за пикник”? Тъй като сам по себе си е празник, този ден ще създаде по-голямо единство между празнуващите и с годините ще ви даде страхотни спомени.

Традиционните дати за празнуване не трябва да се пропускат, но не е нужно да чакате ден, отбелязан от други, за да празнувате близките си човеци.

2. Споделете ден с любим човек, когото не виждате много
Кога за последен път видяхте дядо си? С течение на времето виждаме, че дневният ни ред е пълен с ангажименти, които ни отдалечават от хората, които обичаме най-много. Още една малка проява на добрина, която ще направи деня ви най-щастлив, е да посетите любимите си хора. Може да не е особено усилие за вас да прекарате тази вечер на гости при майка си или при приятел, когото не сте виждали от години. Но за тях това може да е специален момент.

Простият факт да посетите и да поздравите някого, когото не сте виждали от дълго време, показва, че ви е грижа за него.

3. Намерете повод да похвалите някого
Нямам предвид да хвалите детето си или да кажете на партньора си колко е добър. Тези две неща правим много често. Сред малките прояви на доброта, които могат да променят деня ви, е да похвалите някого, на когото обикновено не обръщате много внимание. Кога за последен път се обърнахте да погледнете човека, който почиства офиса ви и му благодарихте за работата?

Приемаме много неща за даденост, като например работата и усилията на другите. Пренебрегваме тези около нас. Може просто да минете покрай тях, без дори да разберете, че са там. Те се превръщат в призраци за вас. Днес отделете малко време, за да видите тези хора и да ги похвалите за работата, която вършат. Една благодарност или усмивка може да озари целия им ден.

4. Изслушайте някого, който има нужда да говори
Колко пъти сте имали нужда някой да ви изслуша, но нямаше никого? Знаете, че това е ситуация, която много боли. Така че трябва да знаете, че друг малък акт на доброта, който може да озари деня ви, е да изслушате някого, който има нужда от това. Знаейки, че сте успели да помогнете на този човек и може би сте му дали причина да продължи, без съмнение ще ви накара да се почувствате добре.

Но този акт надхвърля това как се чувствате, помислете как сте били до някого, който се е нуждаел от вас, и в бъдеще някой ще бъде до вас. Невинаги е лесно да стоите за минута, за да изслушате някой друг. Хората предпочитат да говорят, вместо да слушат, но правенето на последното може да бъде по-възнаграждаващо, отколкото си мислите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X