Напишете дума/думи за търсене

Неща, които трябва да направим през първата година след развода

Всеки преживява емоциите от развода по различен начин, но първата година след края на брака е от трансформираща до стресираща, или може би и двете.
Първата година след брачната ера може да постави началото на това как гледате на живота и любовта след брака.

Кои 8 неща трябва да направите през първата си година след края на брака?

1. Започнете ново хоби
Няма значение дали е плетене, рисуване, скрапбукинг, бокс или колоездене – каквото и хоби да изберете, направете нещо за себе си. Време е да опознаете себе си отново. Мислете за себе си като за растение: след развод сте сухи и жадни за храна, вода и слънце.

2. Направете си физически преглед
Колко сте здрави наистина? След изпитание като развода може би не сте в толкова добра форма, колкото бихте искали да бъдете. Прегледайте се. Преценете как се чувствате, за да може да решите как да се грижите за себе си от тук нататък. Помнете, че вие сте сухо и гладуващо растение.

3. Пътувайте, за да се видите с приятел
Отидете да видите стар другар, който живее достатъчно далече от вас. Направете го сега, докато сте необвързани. Ако сте самотен родител, вземете и децата с вас децата. Свържете се отново с някого, който ви носи голяма радост. Един стар приятел наистина може да направи добрина за сърцето ви. Мислете за това като за „храна за душата“.

4. Научете се да обичате онази част от тялото си, която не понасяте
Това ще ви даде възможност да спрете да ви притеснява и помислете как се чувствате за себе си. Започнете да я обичате бавно и я приемете. Най-секси нещо в някого е увереността. Няма заместител на уверената жена!

5. Направете списък
Направете списък с нещата, които вашият бивш партньор е направил и които са ви изнервили, или смятате, че са несъвместими с вашия възглед за любовта. Направете списък на нещата, които сте направили в брака си, с които се гордеете и с такива, с които не толкова. Когато започнете отново да се срещате и да се обвързвате романтично с други хора, вадете този списък понякога като напомняне за вашите силни и слаби страни и неща или ситуации, които трябва да избягвате със следващия си партньор.


6. Запознайте се с други разведени

Имате нужда от мрежа от хора, които просто разбират това, което ви се случва. Направете това седмично, месечно или тримесечно събиране. Получете съвет от хора, които са се развели и са продължили да живеят щастливо. Най-важното е да избирате положителни хора около вас. Не искате първата ви година от брака да бъде заобиколена от нещастни хора.

7. Направете нещо от списъка с неща, които искате да направите през живота си
Това е моментът да отметнете елемент от списъка с желания. Дори да се чувствате безнадеждни, ядосани, потиснати или разбити, отметката на нещо, без значение колко малко е в този списък, ще се почувства монументално от душата и сърцето ви.

8. Простете си
Няма значение дали е нещо, което сте направили в брака, или е нещо, което ви е преследвало от години. Направете това годината, в която да започнете напълно отначало. Кажете си, че това, което е направено, е направено и че връщането към преразглеждане няма да промени крайния резултат. Дайте си разрешение да се откажете от това неправомерно действие и продължете напред, като никога повече не се чувствате виновни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X