Напишете дума/думи за търсене

Какво да направим, ако някой ни зареже чрез SMS?

„Много мислех за нашата връзка и смятам, че вече работи. Не е в теб причината, а в мен. Не те заслужавам”, “Наистина съжалявам, но искам да се разделим”, “Не искам да те наранявам повече, мисля, че е най-добре да приключим. Надявам се, че ще бъдеш щастлив”, „Край. Не ми звъни повече. Всичко хубаво!"...

Със сигурност, ако не сте изпитвали на гърба си някои от тези фрази, то сте ги чували като разказ от приятели или сте ги гледали в някой романтичен филм.

Да те зарежат чрез текстово съобщение, е все по-често срещано преживяване в дигиталната ера, където връзките се създават и понякога разрушават чрез WhatsApp и други приложения.

Има хиляди формули за напускане на някого с текстово съобщение, някои са доста жестоки. Други нагло са придружени от емотикони.
Тези от вас, които са имали това преживяване, знаят колко е обезпокоително.

През миналия век връзките често се прекратяваха с кратко телефонно обаждане или дори с писмо. Но времената се промениха и се появиха нови инструменти за улесняване на видовете действия, които винаги са или трудни за хората. Нерядко изпитваме емоционална неспособност да се справим с определени проблеми.

Фактът, че скъсването чрез текстово съобщение е често срещан проблем, не го прави по-малко вреден. Ако вие получите този вид съобщение, вероятно няма да ви е лесно да доведете връзката до края й. Ще трябва да скърбите, без наистина да знаете защо се е случило, тъй като не сте в състояние да проведете разговор лице в лице с човека, който преди е означавал всичко за вас. Неверие, отричане и мъка. Човекът, който е зарязан със SMS, преживява много трудни емоции.

Хората, които зарязват партньорите си по този начин, знаят, че това не е особено хуманно. Те просто не искат да се изправят пред ситуацията да говорят лице в лице с доскорошния си любим.

Да бъдеш отхвърлен чрез съобщение - обичайна практика без съвест
Статия, публикувана на уебсайта HuffPost, споменава проучване от 2013 г., което твърди, че 88 процента от мъжете и 18 процента от жените са скъсали с някого чрез текстово съобщение. Тези данни са огромни.

Да не говорим, че в интернет дори има статии, които дават идеи за най-добрите текстови съобщения за раздяла.

Така че просто трябва да ги копирате и да ги изпратите, ако искате да напуснете партньора си, без да се налага да мислите твърде много за това. Емоционалната безотговорност, за съжаление, е често срещана днес в нашето общество, където изобилства от крехки взаимоотношения, изграждани и разрушавани от мобилния телефон.

Въпреки това повечето от нас са наясно, че зарязването на някого чрез SMS е погрешно и ненужно дистанцирано, но се случва, защото е лесно и бързо. Освен това е страхливо поведение, което има предимство пред всеки вид отговорно поведение.

Хората, които се разделят чрез съобщения, не трябва да демонстрират чувство на съжаление, тъй като не трябва да се изправят лично пред партньора си.

Как да преодолеем зарязването чрез SMS
Не може да се отрече, че ако бъдете захвърлени от текстово съобщение, ще бъдете повлечени от емоциите си и умът ви ще се върти като на въртележка. „Къде сгреших?”, ”Защо не иска да ме види и да поговорим?”, „Има ли някой друг?”, „Трябва ли да се обадя, да отида да я потърся или да се обадя на семейството или приятелите й?“
Всички тези въпроси изтощават психически.

Проучване, проведено от университета Санто Томас (Чили), подчертава, че по правило при раздяла мъжете са склонни да бъдат по-емоционално потиснати, докато жените търсят повече подкрепа от обкръжението си. Да бъдете захвърлени чрез съобщение, представя някои уникални характеристики, с които трябва да знаете как да се справите.

1. След съобщението се опитайте да говорите с партньора си (но само веднъж)
При всяка раздяла е необходим последен разговор за изясняване на чувствата, нуждите и решенията. Знаейки защо се е случило, ви е по-лесно да завършите емоционалния цикъл. Така че след като получите съобщението, опитайте да се обадите или поискайте да се видите. Но го направете само веднъж.

Ако вече бившият ви партньор не ви отговори, не правете грешката да оставяте съобщения в гласовата му поща или пращате съобщения в WhatsApp, където никога няма да видите двойната синя отметка. Приемете реалността, без да губите достойнството си. Приемете, че този път ще трябва да се изправите пред болката, без наистина да знаете защо връзката е приключила.

2. Премахнете бившия от вашите контакти и социални мрежи
Освен ако вече не са го направили, уверете се, че сте елиминирали бившия си партньор от всички средства за контакт. Това включва и социалните медии. Ако станете обсебени от преглеждането на стената му, за да разберете какво се случва в неговия живот, траурът ви ще стане хроничен.


3. Не продължавайте да се надявате за рестарт. Приемете, че другият не е бил това, което сте очаквали
Да зарежете някого чрез съобщение и да нямате смелостта да проведете трудния разговор, за да се разделите лично, говори много за човек. Това е друга реалност, която трябва да приемете, че на човека, когото сте обичали толкова много, му липсва емоционална отговорност и емоционална интелигентност. Заслужавате повече.

4. Избягвайте рибаунд връзките, първо се изправете лице в лице с болката си
Търсенето на нов партньор в Tinder или друго приложение невинаги решава болката от раздялата.
Трябва да избягвате рибаунд отношенията. Нито трябва да прескачате от една връзка в друга. Първо се опитайте да преминете през процеса на скръб. Приемете вашето разочарование, гняв, тъга и всяко друго чувство, разбирайки, че постепенно страданието ви ще избледнее.

5. Запазете добрите си спомени и бъдете по-добър човек от този, който ви е напуснал
Не се ядосвайте и негодувайте и не подхранвайте чувствата си на недоверие. Не бъдете от хората, които си казват, че никога повече няма да се доверят на никого, или че никога няма да се влюбите отново. Защото любовта винаги си струва. Преди всичко се опитайте да запазите добрите си спомени и това, което ви е харесало във връзката, дори и да не е много.

Опитайте се да бъдете по-добри от човека, който ви е зарязал чрез съобщение. Въпреки че е лесен изход, със сигурност не е най-етичният или най-правилният.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X