Напишете дума/думи за търсене

Луиз Хей: Ако вярвам, че никой не ме обича, тогава това е, което ще намеря в моя свят

Луиз Хей е американска писателка и оратор. Тя се смята за майка на личностното израстване и предшественик на книгите за самопомощ. Два от нейните най-известни бестселъри са „Излекувай живота си”(1984) и „Силата е в теб”(1991).

И двете ясно показват, че за да продължим напред, да растем и да укрепнем, трябва да открием и разберем себе си. Тези творби предупреждават и за опасността, която може да представлява злоупотребата със силата на нашите мисли.

Мислите на Луиз Хей, изречени гласно от нея, говорят за благодарност, любов и изцеление. Те са истински подарък за всеки, който иска да разсъждава, учи и да расте на лично ниво. Наследство, пълно с мъдрост, което си струва да четем и помним през целия си живот.

Нейната лична философия е белязана от травматично детство и изпълнено с насилие юношество. Път, пълен с емоционални рани, корени на ниско самочувствие, които с годините тя се научава да управлява чрез медитация, положителни утвърждения и различни духовни практики.

Благодарение на това Луиз Хей се научава да обича себе си. Тя се освобождава от негодуванието си от травматичните преживявания от миналото си. Тя се научава да прощава на онези, които са й причинили толкова много страдания.

Нейните цитати са страхотни уроци, които трябва да запазим в нашия набор от инструменти за нашите тежки дни.

Важността на настоящето

"Силата винаги е в настоящия момент."

Настоящето е възможност. Най-ценното и уникално време за действие. Това е, когато живеем, свързани със себе си, и може да избираме какво да правим в живота си. Време, на което може да се насладим.
Да живеем забързано, съсредоточени върху това, което искаме, или да робуваме на миналото, ни пречи да усетим сегашното. Луиз Хей е много ясна за това: силата да се наслаждаваш и да променяш се крие в днешния ден. Останалото е само лъжа или илюзия.

Прошката като освобождаващ акт

„Прошката е дар за вас самите, защото ви освобождава. Позволява ви да излезете от този затвор, в който сте се поставили."

Прошката е освобождаващ акт, който ни освобождава от веригите на горчивината. Тя е враг на омразата и негодуванието. Това е възможност да излекувате негодуванието, породено от това нещо, което боли толкова много.

Разбиране на поведението на нашите родители

„Ако искате да разберете повече родителите си, накарайте ги да говорят за собственото си детство; и ако слушате със състрадание, ще научите откъде идват техните страхове и модели за подражание."

Този цитат от Луиз Мей ни подтиква да помислим върху семейните отношения. Когато не разбираме родителите си, полезно е да имаме предвид тази мисъл.

Детството е един от онези етапи, в които сме най-уязвими към външни влияния. Ние се раждаме като гъби, които поглъщат света около тях.

Следователно, много от нашите поведения и възгледи за живота произлизат от ранните ни години. Всичко е влияние.

„Ако майка ви не е знаела как да обича себе си или баща ви не е знаел как да обича себе си, тогава за тях би било невъзможно да ви научат да обичате себе си. Те правят най-доброто, на което са способни, с това, което са научили като деца."

Освен това ни приканва да разсъждаваме върху последствията от емоционалните рани на другите. Ако родителите ни са уязвими към изоставяне или отхвърляне, липса на любов към себе си или не знаят как да управляват емоциите си, това ще ни повлияе по някакъв начин.

Любовта като двигател на живота

„Любовта е великото чудодейно лекарство. Да обичаме себе си, прави чудеса в живота ни.”

За Луиз Хей откриването на любовта към себе си има ясни фази преди и след. Преди да обича, тя презира себе си. Тя се държи лошо със себе си и се обвинява за всичко. Тя е била собственият си враг.
След като отваря очите си за любовта, всичко придобива различен цвят. Тя започва да се уважава, да се грижи за себе си и да се цени, както заслужава. Оттогава всичко се променя за нея.

„Обичайте това, което сте, и това, което правите.“

Любовта е двигателят на живота, чудодеен лек, както казва Луиз Хей. Когато влезе в живота ни, тя рансформира това, което намира по пътя си.
Когато се обичаме, имаме силата да се променим и възстановим и най-вече да излекуваме счупените си части. Ако се затворим за любовта, лесно е да попаднем в капана на страданието, пренебрежението и стагнацията.

Създаване на това, което мислим

„Ако искам да вярвам, че животът е самотен и че никой не ме обича, тогава това е, което ще намеря в моя свят.“

Това е още един от цитатите на Луиз Хей, които никога не бива да забравяме. Това, в което вярваме, това създаваме. Гледната точка, която избираме, ще определи ежедневието ни. Нашите мисли имат голяма дума в нашата реалност.

С други думи, качеството на нашите вярвания ще даде или ще отнеме сила. Ето защо грижата за нашите мисли е толкова важна. Те имат силата да трансформират живота ни и да определят как се чувстваме.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X