Напишете дума/думи за търсене

6 брутално честни истини, които винаги трябва да казваме на приятелите си

Никой не обича да бъде лош вестоносец. Но ние дължим на приятелите си истината такава, каквато е. Колкото и неудобна да е.

Има някои неща в живота, които просто трябва да преглътнем и да преодолеем, но има абсолютно други, които просто не може да подминем.
Повечето хора биха предпочели да знаят грозната истина за себе си и въпреки че в началото може да е супернеудобно, те ще ви благодарят по-късно, че сте имали куража да им я съобщите.
Кои са 7-те неща, които винаги трябва да казвате на приятелите си, дори да не са особено красиви.

1. Миришеш

Има начин да се заобиколи тази прямост, без да се налага изрично да се казва: „Хей, приятел, миришеш!“
Опитайте да предложите някои от парфюмите си или разкажете някоя миризлива случка, на която сте се натъкнали в градския транспорт. Ако отсрещният е схватлив, може и да му хрумне, че най-вероятно и той може да се разпознае в неблагоуханната категория човеци. Ако пък не схване от деликатните ви намеци, кажете му направо какво ви мъчи.

2. Гаджето ти е задник

Познавате приятелката си по-добре от онзи загубеняк, когото току-що е срещнала в Tinder. Не й позволявайте да остава твърде дълго в обятията на човек, който се отнася зле с нея. Вие познавате предупредителните знаци и кога е редно да се намесите. Дори ако откаже да сложи край на отношенията, тя ще бъде изключително благодарна, че сте й обърнали внимание на каквито и да било проблеми, за да може да даде шанс на отсрещния да се поправи.

3. Спри да клюкарстваш

Всички се оплакваме от време на време от този или онзи наш познат или роднина. Друг път пък съвсем целенасочено си чешем езиците с поредната клюка, свързана с някого от обкръжението ни. Но ако постоянно приятелите ви заливат с клюки за някого, това със сигурност не само че няма да ми обогати, но и ще ви зареди с негативна енергия.

4. Трябва да намалиш алкохола

Ако ваш приятел всеки ден след работа обръща по няколко уискита или пие по стек бира, може би е време да се намесите. Едно е да пиеш за удоволствие или за да свалиш стреса от работа с една напитка, но да се наливаш като казак, е друга работа. Като приятел винаги трябва да се грижите за най-добрия интерес на близките си хора и да помните, че не винаги може да сте до тях, затова е добре да ги научите сами да се пазят.

5. Реагираш прекомерно

Ако вашият приятел реагира прекалено по проблем, добре е да го успокоите, че всичко е наред и да се опитате да го накарате да преосмисли ситуацията. Внимавайте да не се противопоставяте на чувствата му или да го карате да се чувства маловажен. Но не се страхувайте да го уведомите, когато сее вкопчил толкова дълбоко в дадено нещо, че е на ръба на побъркването.

6. Тази рокля ти стои ужасно

Едно от най-старите правила в момичешкия наръчник. Винаги споделяйте с приятелите си честно какво мислите, когато ви питат дали харесвате това, което носят. Те търсят вашето мнение и ако им кажете, че изглеждат страхотно, когато знаете, че биха могли да носят нещо по-подходящо, те са изложени на риск да се почувстват неудобно по-късно, когато осъзнаят, че изглеждат като пълен глупак .

Бъдете честен приятел. Бъдете откровен приятел, който откровено заявява кога задникът на най-добрата ви приятелка изглежда огромен в тези дънки и кога мъжът до нея се отнася с нея като с боклук.

Приятелите ви очевидно ценят вашето мнение и от вас зависи да им дадете това справедливо мнение, от което всички се нуждаем, за това, което правим с живота си. Не забравяйте да бъдете мили и учтиви към техните чувства и използвайте хумора във ваша полза. Това е тънка граница между това да бъдеш зъл и да нараниш чувствата на приятеля си и да потвърдиш истината. Не се забърквайте в бъркотия от обиди и лични нападки, просто се уверете, че винаги му мислите доброто.


Как се казва на приятел, когато се излага

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X