Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим, когато чувстваме, че не може да издържаме повече?

„Не издържам повече!”
Колко пъти сте се улавяли да казвате тези думи?

Имате добри и лоши дни. Понякога, без никаква видима причина, се чувствате неспособни да станете от леглото и да посрещнете предстоящия ден. Това са моментите, в които си казвате, че нямате повече сили да продължите с живота си.

Вашето тяло и преди всичко вашият мозък имат великолепни защитни механизми, които често ви позволяват да скриете своите проблеми, рани и слабости с помощта на железен щит. Зад него може просто да се преструвате, че нищо не се случва.

Преминавате към „автопилот“ и успявате да работите сравнително ефективно в продължение на седмици и дори месеци. Въпреки това ще дойде моментът, когато вашият истински проблем ще се появи и тялото ви ще спре да реагира. Следователно, ще загубите силата си, а слабостта ще ви попречи да продължите.

Този път мозъкът ви не е в състояние да ви осигури това леко успокоително. Всичко, което е било скрито, изведнъж излиза наяве. Какво може да направите? Как може да преодолеете тези дни, когато просто не може да издържате повече?

Преодоляване на чувството "просто не издържам повече"
Несъмнено най-важното нещо е да избягвате да стигате до подобни ситуации на първо място. Следователно, трябва да се научите да управлявате стреса си, да установите приоритетите си и да се справяте с всяко афективно или емоционално събитие, което се случва в живота ви, без да го измествате.

Въпреки това, ако междувременно попаднете в ситуация, която спира дъха ви, оставяйки ви с чувството, че просто не може да издържите повече, помислете за следните насоки :

1. Не се насилвайте
Ако тялото и умът ви казват, че не можете, послушайте ги и не се насилвайте. Ако се накарате да се качите в колата и да отидете на работа, тялото ви най-вероятно ще реагира със световъртеж и повръщане. Дошло е време да му се подчините и да останете на място. Това е моментът да се изправите пред ситуацията и да помислите за себе си.

2. Вие сте на първо място
Отсега нататък вие сте начело в списъка си с отговорности. Вие го заслужавате и трябва да го направите. Нуждаете се от време за себе си.

Разберете какво е предизвикало състоянието, в което се намирате.
Работата ли? Някой от вашия емоционален кръг ли е? Нещо не е наред с вас? Анализирайте го спокойно.
Помислете как се чувствате и изразете чувствата си. Ако имате нужда да плачете, плачете. Ако трябва да се ядосвате, ядосвайте се. Облекчението е от съществено значение, за да започнете да се променяте.


3. Търсете решения
Когато разберете какво е причинило тази ситуация, спокойно помислете за възможните решения. Помислете как наистина искате да се чувствате и какво трябва да направите, за да го постигнете.

Мислете за постижими цели. „Искам да съм по-спокоен и да не мисля за нищо друго освен за семейството си. Следователно, наистина ли трябва да продължа да нося толкова много отговорности на работа?“ или „Искам да спра да се тревожа, да бъда отново себе си и да възвърна самочувствието си, така че мисля, че би било по-добре да напусна сегашния си партньор, тъй като той ме прави толкова нещастен.“ Тези аргументи си струва да бъдат чути.

4. Вземете решения
След като сте изяснили какво ви кара да се чувствате по този начин и знаете какви стъпки да предприемете, за да подобрите ситуацията, е време да вземете решения. В зависимост от естеството на проблема, те могат да включват доста драстични действия. От друга страна, ако не са толкова сериозни, може да предприемете нещата бавно, за да си върнете самочувствието.
Убедете се, че всичко в живота има решение.

Не забравяйте, че най-важното е вашето щастие и спокойствие. Всяка сутрин трябва да се събуждате с усмивка, без да изпитвате страх, че не може да се справите. Никой никога не трябва да достига това състояние. Имате пълното право да бъдете щастливи и със сигурност го заслужавате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X