Напишете дума/думи за търсене

Брачни съвети от двойки, женени над 30 години

Повечето от нас още от малки са харесвали „и заживели щастливо и честито до края на дните си” в приказките.
За съжаление, малко хора имат късмета да се имат толкова дълготрайна, здрава и красива любов.

Кои са най-важните акценти за дългогодишна връзка?
Направихме компилация от брачни съвети, получени  от двойки, които са женени повече от 30 години.

1. Не си водете сметки
Отчитането на резултати и съревнование с партньора ви ще развали брака. Не може да знаете всички милиони дребни неща, които вашата половинка прави за вас, така че воденето на сметки е просто незрял начин, за да оправдаете детското си негодувание понякога.

2. Не се страхувайте да обичате твърде много
Не се бойте да бъдете този, който обича повече. Независимо дали е фаза от връзката ви или като цяло. Въпросът е какво давате на отношенията си, а не какво получавате от тях.

3. Правете неща заедно
Всеки ден правете нещо, което ще даде на партньора ви причина да бъде с вас на следващия ден.

4. Отделете време за интимност
Ако трябва си „запазете” час за секс. Да, звучи скучно и ужасно и като нещо, което трябва да правите по задължение. Но заради нарастващото количество отговорности в живота, понякога трябва да се борите адски, за да запазите секса помежду ви.

5. Ако имате деца, бъдете родители като екип
Да имаш деца, е тежка работа, но помнете – трябва да сте единни като родители. Наследниците ви ще ви изпитват безкрайно, с надеждата най-накрая да се предадете. Не им позволявайте. Отстоявайте позицията си и бъдете съюзник №1 на вашия партньор.

6. Не говорете гневни
Психолозите твърдят, че не е добре да си лягаме сърдити. Така че избягвайте го, ако можете. Има ли шанс да смачкате скандал или спор в зародиш, направете го. Помнете, че утрото е по-мъдро от вечерта.

7. Избирайте добротата всеки път
Преди всичко друго изберете любезен и добър партньор. Това е най-важното нещо. Ако имате такъв човек до себе си, всичко останало е по-лесно в бъдеще.

8. Бъдете готови да правите компромиси
Те са неизбежни в отношения, продължили няколко десетилетия. Може би вие искате едно дете, а той иска три. Или искате две котки, а той настоява за нула. Ще има стотици, ако не и хиляди случаи, в които единият от вас ще трябва да се примири с желанията на другия. Това е естествено. Не избягвайте тези разговори.

9. Не забравяйте малките неща
Обръщайте внимание на детайлите. Ако другият спомене, че харесва нещо или иска нещо, запишете го, за да знаете какво да му подарите за следващия повод или без повод. Мийте чиниите, без да бъдете помолени и без после да го натяквате. Или включвайте телефона на другия да се зарежда, ако той има навика да забравя за това. Просто бъдете добри хора и споделяйте част от своята енергия с другарчето.

10. Определете ролите в къщата
Бъдете ясни относно ролите, които и двамата играете във вашето домакинство. Ще видите какво облекчение носи директното назоваване на това кой да готви повече или да пуска пералнята, да кара децата на училище или да организира вечери с приятели...). Колкото по-директно говорите за тези неща, толкова по-малка е вероятността някой от вас някога да се обиди на другия, че прави или не прави това, което тайно искате да се случи.

11. Уважавайте факта, че телата се променят с възрастта
Качеството на вашия сексуален живот ще спада, но това не означава, че вашият брак е разрушен или различен. Това е съвсем естествен процес в потребностите на човека. Помнете, че е важно да говорите за сексуалните си нужди без задръжки и табута.

12. Не се страхувайте да говорите за финанси
Има толкова много стрес, който идва от това, че споделените ви финанси не са подредени по приоритет, и толкова много свобода и простор, които идват от „сортирането” на парите.

13. Грижете се за себе си
Уважавайте себе си и партньора си достатъчно, за да останете физически привлекателни един за друг. Отидете на фитнес, гримирайте се и се облечете добре. Направете каквото трябва, за да продължите да се чувствате удобно в кожата си.

14. Винаги казвайте истината
Това може да ви спести толкова много болка, загубено време и безпомощно четене на мисли.

15. Не позволявайте на егото ви да ви пречи
99% от нещата, за които се карате, ще бъдат напълно без значение и е по-добре просто да се откажете и да се върнете към хармонията. Това е връзка, а не битка за вашето его!

16. Декомпресирайте заедно след дълъг ден
Когато се приберете от работа, винаги започвайте разговора си с отговор на въпроса „Кое е най-хубавото нещо, което ти се случи днес?“ Изградете си навик да започвате вечерите си с половинката с позитивност.


17. Докосвайте се всеки ден
Това не означава да има сексуално проникване всеки ден. Понякога да бъдеш сексуален, означава да си целувате гениталиите за лека нощ, да докосвате интимните част на половинката, когато се прибере от работа, или да правите няколко минути масаж на партньора сутрин. Това е малък начин да поддържаме сексуалната кипене живо.

18. Почивайте си заедно
Всяка година от вашата връзка, дори и да имате деца, отивайте на почивка сами. Само вие двамата. Дори и да е само за 3 дни, усилията си заслужават.

19. Бъдете до един за друг, докато животът се променя
Приемете, че има фази във вашия брак. Може дори да има многогодишни етапи, които не са толкова блестящи и магически като другите. Може би кариерата ви преминава през спад и това се отразява на финансовата ви стабилност или може би един от вас преминава през криза на идентичността и в резултат на това не се чувства много сексуално, защото вече не знае кой е. И тези много реални, често предвидими житейски неща ще повлияят на брака ви. Но ако сте избрали правилния човек и двамата наистина сте се обвързали за дълго време, тогава тези върхове и долини само ще допринесат за вашата връзка.

20. Нека любовта управлява
Това не означава, че гневът не може да се смесва едновременно с любовта, защото абсолютно може. Всяка емоция може да има любовна основа под себе си. Просто не забравяйте да останете свързани със сърцето си през цялото време.

21. Не забравяйте, че вие отговаряте за вашето щастие
Друг човек не може да ви направи щастливи, но със сигурност може да ви направи нещастни. Така че отделете време при избора на своя партньор.

22. Имайте собствения си живот
Поддържайте отделни приятели и хобита. Винаги има три субекта: ти, аз и връзката. Ако и двамата не култивирате приятелства и хобита извън отношенията си, тогава никога няма да имате за какво ново да говорите. Да имаш собствен живот извън връзката, е толкова важно за поддържането на устойчива, красива романтика.

23. Прекарвайте време разделени, за да си липсвате
Позволете си да си липсвате. Веднъж годишно вие и половинката ви организирайте собствени едноседмични пътувания с най-близките си приятели. Той с неговите, вие с вашите. Всеки от вас ще се връща, чувствайки се освежен и презареден, но и със сигурност ще сте изпитали липсата на другия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X