Напишете дума/думи за търсене

Каква е тайната да получим всичко, което искаме от живота?

Защо обикновено не получаваме това, което наистина желаем?

Всички ние имаме страхове. Страхове от провал, от отхвърляне, от това, че не сме достатъчно добри. Всички тези страхове са последствие от неувереността ни в себе си. Тя е причината да ходим на работа, която мразим, да търсим одобрението на хора, които ние самите не одобряваме, и да се прибираме при някого, когото не обичаме. Неувереността е причината да не се променяме и да не предприемаме действия. Тя е историята, която хората си казваме, че не може да направим нещо и че то не е възможно.

Умните хора често се провалят, защото са добри в предвиждането на всички негативни резултати, което ги спира да предприемат действия. Смелите хора мислят за всички добри неща, които ще им се случат, когато нещата вървят по план. Ето защо смелостта е по-важен индикатор за успеха от интелигентността, смята писателката и боди имидж консултантът Дженифър Коен. Смелостта е това, което те поставя на пътя към успеха.

Голямата истина за успеха е, че трябва да поискаш това, което желаеш. Във времена, в които сме бомбардирани с купища информация от всеки инфлуенсър или експерт как да бъдем успешни, правейки това или онова, може да направим най-простичкото нещо. Трябва да спрем да обмисляме, да планираме, да изготвяме диаграми, а просто да действаме. Иначе пропускаме 100% от възможностите, които иначе може да предприемем.

Какво означава наистина смелостта? Смелостта е да преследваш каквото желаеш и да не се примиряваш с това, което ти се поднесе. Проблемът е, че повечето от нас живеят съгласно нормите. Примиряваме се с това, което ни е удобно, вземаме това, което е ни е подръка, и се примиряваме с това, което е пред нас.

Има погрешно схващане сред нас относно смелостта. Смятаме, че това е качество, с което си се родил или не. Смелостта е умение, както всяко друго - необходимо е да се практикува, да се овладее, за да се стане по-добър в него.

Един от начините да се практикува смелостта е концепцията “десетпроцентната цел”. Идеята зад нея е доста проста - направи 10 опита за това, което най-много искаш в живота. Проблемът е, че повечето хора не опитват 10 пъти. Истината е, че те не опитват дори и веднъж, отказват се още преди да са почнали. Предназначението на “десетпроцентната цел” е да стане удобен провала в 90% от опитите. Ако се направят 10 опита, в каквато и да е било насока, един от тях ще бъде успешен, или един от тях ще бъде това, което наистина се желаете, или ще получите нещо, което иначе няма да сте знаели, че е възможно.

Започнете още днес с нещо малко, то ще ви подобри уменията, навиците и увереността да поискате големите неща в живота.

Изгледайте вдъхновяващото видео, за да разберете как Дженифър успява да интервюира Киану Рийвс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X