Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които уважаваните хора не правят

Да предизвикваш уважение, е едно от най-променящите живота умения, които може да развиеш.
Тъй като живеем във взаимозависим свят, ако се научите как да получавате уважение от хората около вас, е лесно да ги накарате да ви помогнат да изкачите следващото ниво в своето съществуване.
Но в опит да спечелят уважение, много хора често правят глупави неща, които парадоксално карат околните да губят уважение към тях. Какво не правят уважаваните хора?

1. Те не омаловажават другите за техните грешки
За повечето индивиди омаловажаването на другите е подсъзнателен механизъм, разработен за раздуване на собственото им его, но с цената на загуба на уважение от околните.

Хората често си мислят - подсъзнателно или съзнателно - че ако посочат нечия грешка и нападнат отсрещния вербално, могат да твърдят, че са по-добри от него. Но това рядко е така.
Истински сигурният човек в себе си осъзнава, че грешките са неразделна част от живота и затова не съдят останалите за техните. Но когато понякога трябва да се обърне внимание на конкретна грешка, те уважаваните хора ще се уверяват, че го правят по конструктивен начин, така че да споделят прозрения, а не да разрушават нечие доверие.

2. Те почти никога не парадират с позицията си
Йерархията преобладава в почти всяко общество на Земята. Но въпреки че разбират необходимостта и неизбежността на йерархията, уважаваните хора почти никога не злоупотребяват с нея. Те почти никога не навират позицията си в очите на околните.
Никой не уважава началника си, който казва неща от рода: „Аз съм твоят богат шеф и ти трябва да правиш това, което ти казвам, само защото съм го казал“.

Не. Великите и уважавани шефове или лидери вдъхновяват. Те мотивират. Те преподават. И те ви помагат да запалите отново огъня във вас, който животът може би е угасил. Това, което те не правят, е да ви заставят да следвате сляпо техните заповеди.
Разбира се, понякога може да им се наложи да ви напомнят своя ранг, но това е изключение, а не правило.

3. Те не преследват външно валидиране
Преследването на външно валидиране ви кара да правите глупави неща като гореспоменатите. Но много уважаваните хора не правят това.
Вместо това те търсят вътрешно валидиране. Правят всичко възможно да извършват дейности, които ги карат да уважават себе си. Те работят усилено, учат безмилостно и продължават напред, което води до нарастващо вътрешно валидиране.

И в резултат на него възниква външно валидиране. Помнете, че всеки уважава този, който уважава себе си.

4. Те не твърдят, че знаят това, което не знаят
„Знам“ може би е най-честата лъжа. До голяма степен инстинктивен отговор, който трябва да бъде надраснат. Хората често твърдят, че знаят това, което не знаят, защото по някаква причина вярват, че приемането, че им липсват познания за нещо, намалява тяхната стойност.

И затова се преструват, държейки се като всезнайковци. Но рано или късно околните ще разберат, че лъжльовците са пълни с глупости и нямат почтеност. И нищо не кара хората да губят уважение към някого повече от липсата на почтеност.

5. Те не избягват отговорността в социални ситуации
Повечето хора бягат от отговорности, когато могат. Те предпочитат да седят отстрани и да гледат как някой друг полага усилия, за да направи необходимото. Но с течение на времето всеки разбира, че на такива хора не може да се вярва.

От друга страна, индивидите, които непрекъснато поемат отговорност публично, дават доказателство за своята надеждност по време на кризи и следователно печелят голямо уважение в резултат на това.


Има много фини аспекти, за да спечелиш уважението на хората. Но в основата си всичко се свежда до това – предприемайте действия, които ви карат да уважавате себе си и на свой ред другите ще ви уважават.
Живейте живота си с дисциплина, непрекъснато самообразование, смелост и почтеност. Когато го направите, вашето самоуважение ще продължи да расте и ще доведе до това, че ще бъдете уважавани от света.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X