Напишете дума/думи за търсене

Всички жени лъжат! Ето я и причината

"Добре съм", "Тази рокля ти стои страхотно", "Всичко е наред"...

Като жени ние лъжем през цялото време - понякога за други хора, но по-често за себе си. Не че сме лоши хора - по-сложно е от това.

Мъжете обикновено лъжат, за да получат нещо, което искат (като секс или кариерно развитие), но жените обикновено лъжат, за да скрият истината.

Понякога жените не казват истината, за да защитят чувствата на някой друг (чували сте за благородните лъжи, нали?).
Опитваме се да рационализираме тези лъжи, като се убеждаваме, че те не нараняват никого и че това е по-любезното нещо от това да кажем цялата истина.

Сюзън Шапиро Бараш, експерт по връзките и автор на „Малки благородни лъжи, дълбоки тъмни тайни: Истината за това защо жените лъжат“, каза: „Жените все още изпитват нужда да лъжат като механизъм за справяне или оцеляване“.

Те лъжат, за да не се налага да преработват собствените си негативни чувства, като жената с насилствен съпруг, която лъже себе си, когато я докосне толкова грубо, че има синини. „Той не искаше да ме нарани, той не е насилник.”
„Понякога тези вътрешни лъжи са дори подсъзнателни, защото истината е твърде болезнена за признаване, дори за нас самите“, добавя Бараш.

Друг вид лъжа е лъжата за подобрение.
Обикновено засяга жени, които правят това, което смятат, че просто трябва да направят за хората, които обичат“.

Бараш говори и за лъжата за оцеляване (или лъжата от сапунената опера), която се използва, за да се запази прекалено голяма тайна. Лъжа, която жената смята, че е необходима, за да защити настоящата си жизнена ситуация - например причината да бъде уволнена от работа или защо е заченато бебе, когато партньорът й е бил извън града.

Доун Маслар - автор на „От разбиване на сърцето до желание на сърцето: разработване на здравословен GPS (система за „бране” на мъже)“, твърди, че всички жени лъжат и дори не знаят това.

Проучване от Университета на Британска Колумбия установява голяма разлика между това, което жената ще признае за желания от нея партньор, и типа, който всъщност избира. Може да каже, че иска някой, който да я разсмива и да се държи добре с нея, но след това ще се замеси с лошото момче от улицата.

Лъже ли се, или не иска да изглежда зле, като признава типа, от който наистина е привлечена?

Лъжите могат да ни защитят, но истината може да ни даде сила и да ни направи по-силни.

За какво лъжат жените в леглото

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X