Напишете дума/думи за търсене

Ако тези 7 характеристики описват вашия брак, той ще просъществува

В брака двойките, които започват връзката си като екип, са склонни да пресичат финалната линия заедно много по-често от тези, които просто пасивно се движат по течението.
Човешките същества са социални по природа, така че нуждата ни да бъдем част от екип датира от дните на гушкане с любимия ни неандерталец под кожата на мамут. Ето защо, когато нашият домашен отбор, нашата връзка, започне да куца, имаме проблеми с комуникацията, сътрудничеството и отбелязването на голове.

Предлагаме ви вижданията на някои експерти по романтичните отношения, които ще ви помогнат да идентифицирате признаците на здрава връзка и какво означава да си част от добър екип. Както и какво да търсите, ако смятате, че вие и вашият партньор бихте могли да използвате малко обучение по темата.

1. Владеете свободно езика на компромиса
Според Робин Д'Анджело, лицензиран брачен и семеен терапевт и основател на частната практика The Happy Couple Expert в Ориндж Каунти, Калифорния, компромисът е въпрос на победа и загуба и за двама ви.

„Дори ако компромисът е 99 процента в полза на другия, той знае, че има част от теб, която не е щастлива. Като екип, вашата работа като любящи, зрели възрастни е да преживеете тези „микроразочарования“ и да преминете през тях. Това е като ходенето, изисква баланс.

Това означава, че когато повдигнете единия крак, за да направите крачка, вие ангажирате останалата част от тялото си, за да не паднете. Тогава един добър съотборник е в състояние да се откаже от нещо, което иска, докато търси други области, които могат да бъдат ангажирани. В един екип компромисът е „Какво съм готов да приема?“ и „Какво не съм готов да приема?“, казва Д'Анджело.

Добрият екип ще бъде ясен, гъвкав и готов да управлява емоциите, когато нещо трябва да се откаже.

2. Не позволявате негативно саморазказване
„Да бъдеш добър съотборник, означава, че обикновено харесваш, оценяваш и цениш това, което членовете на твоя екип внасят в играта. Ако откриете, че мислите ви са съсредоточени върху това колко много се заяжда вашият партньор или как нищо, което правите, никога не е достатъчно добро, половинката ви ще усети това и ще започне да се чувства вътрешно негативно“, споделя Д'Анджело.

Тогава добрият съотборник не се страхува да изкаже словесно това, което харесва, обича или цени в своя партньор.
Според Хуан Сантос, водещ съветник и собственик на практика, която работи с романтични двойки, негативното саморазговаряне може да отвлече вниманието на връзката ви от крайната цел на щастие и реализация.

„Съсредоточете се върху тази обща цел“, съветва Сантос. „И се дръжте отговорни един друг, когато забележите негативност. Един добър екип ще може да направи това заедно и конструктивно.”

3. Забелязвате настроенията и енергията на другия

„Когато бях дете, често гледах анимационния филм X-Men“, спомня си Сантос. „Обичах как професор X. можеше да чете мисли. Но това е обратното на това, което искате да опитате и да направите. В този случай добрият съотборник не предполага, че знае какво си мисли другият човек, докато се опитва да реши проблема.”

Според Сантос, за да помогнете на екипа да расте, е по-важно да общувате и да сте на една и съща страница, преди да вземете решение.

„Жените биват подпечатани с този етикет, че искат мъжете да четат мисли“, казва Д'Анджело. „Но, мили дами, не искаме да четете мислите ни, искаме да ни познавате. А да ни познавате, означава да ни забелязвате.”

Да забележиш нова прическа или тоалет е страхотно, но според Д'Анджело добрият съотборник забелязва промените в настроенията или енергията ни и реагира любезно. „Не е ваша работа да премахвате болката на половинката или да имате всички отговори, но като екип трябва да сте любопитни един към друг, за да покажете колко добре се познавате.“

4. Не обръщате внимание малките неща
„Не може да хванете нещо със стиснат юмрук“, казва Д'Анджело. „Така че неща като прошка, доброта или извинение са невъзможни, ако държите твърде здраво на негативна емоция.“
Да бъдеш ядосан и разочарован от „малки неща“, е нормално и здравословно, но като добър съотборник вие знаете кога да ги пуснете.

5. Уважавате времето на другия
„Партньорите в здрави взаимоотношения уважават важността на времето на другия“, казва Сантос. „Те изследват какво обичат да правят като двойка и поотделно, за да развият връзката, както и себе си“, добавя той. Включването един на друг в процеса на вземане на решения показва, че ви е грижа за графиците и интересите на човека до вас.

„Мъжете са по-склонни да правят хубави неща за хора, които им показват огромно уважение. Така са устроени мъжките мозъци“, обяснява Д'Анджело.

6. Зареждате се с енергия и се вдъхновявате един друг
„Никога не съм разбирал защо всички мъже в живота ми се вълнуваха от състезателя по американски футбол Том Брейди“, признава Д'Анджело. „Веднъж обаче ги наблюдавах как го гледат, докато играе на терена. Той вярва на съотборниците си и съотборниците му вярват на него. Ето защо той е толкова добър и е такава стихия на терена. Може да не хвърляте топката и да не правите тъчдауни като Том Брейди, но определено имате онова „нещо“, което ви озарява, както и жената до вас. Когато се видите във вашите елементи, ще бъдете впечатлени, вдъхновени и развълнувани, което ще помогне за укрепването на вашия екип.“

Сантос добавя, че простите жестове могат много да заредят с енергия вашия екип. „Здравите двойки знаят значението на този „неизречен език“. Дребни неща като зрителен контакт или лек разговор често се пренебрегват, но наистина могат да помогнат за подобряване на настроението на някого.“

7. Не си водите сметка
„Противниците броят резултата, за да проследят кой печели и кой губи“, казва Д'Анджело. „Искате да спечелите или да посочите колко тежко губи опонентът ви. Това е обратното на създаването на връзка, мотивация за сътрудничество или какъвто и да е вид партньорство, в което добрите екипи се поздравяват, когато някой от вас спечели.”

В името на здравата връзка Сантос също така съветва да избягвате воденето сметка.

„Това обикновено се случва в началото на връзката и не е здравословно. Ако попаднете в такава ситуация с някого, на когото държите, работете върху създаването на ценност, която му се противопоставя. Правете го като екип.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X