Напишете дума/думи за търсене

Маникюр с пудра – новата мода при ноктите

Спасяването на счупени нокти и същевременно лакирането с цвят са специфични цели на маникюра с пудра. Процедурата датира от 80-те години на миналия век, но социалните медии й помогнаха да се превърне в тенденция съвсем наскоро.

Потапянето на ноктите в цветен прах е модерна техника в маникюра. Състои се от покриване на основата на ноктите с прозрачен лак. След това всеки нокът се поръсва с прах или се потапя, за да се оцвети с акрилна пудра.
Процесът изисква запечатване или прилагане на активатор за втвърдяване на този особен лак. Стъпките за боядисване с прахове се повтарят толкова пъти, колкото е необходимо, за да създадете желаната интензивност на тона.

Тези "вълшебните" пудри съдържат цианоакрилат - химикал, който действа така, че пигментът да не се напуква и маникюрът да е устойчив.
Приложението на цианоакрилат трябва да бъде умерено.
Злоупотребата с това вещество причинява свръхчувствителност или алергични реакции.

Предимства на маникюра с пудра
Тази техника издържа до един месец, така че не е нужно да се притеснявате за корекции преди това. Акрилните пудри могат да се смесват, което дава възможност да експериментирате в търсене на нюанса, който искате.
Друго предимство на материала е, че няма мирис.

Не се използват лампи
Потопените нокти изсъхват веднага, така че няма да е необходимо да поставяте ръцете си под UV лампа. Според Американската администрация по храните и лекарствата излагането на ултравиолетови лъчи чрез тези устройства може да увреди дермата, причинявайки преждевременно оцветяване и бръчки.

Без трайно увреждане на ноктите
Както стана ясно, активаторът в пудрите е цианоакрилат. Този химикал не уврежда корена на ноктите и не възпрепятства растежа на ноктите. Освен това не причинява чупливост на нокътната плочка.

Това е проста техника за изпълнение
Дори и да нямате опит в правенето на маникюр, маникюрът с пудра е малко вероятно да доведе до грешки. Ако имате всички инструменти и материали, може да приложите техниката у дома.

Предлага интензивност на цвета
За акрилните системи за нокти е от съществено значение да се комбинират прахове и течности, което води до интензивен цветен гел. За разлика от това, маникюрът с пудра за потапяне дава директно ярки цветове, без да се смесва с други вещества.

Как да нанесете маникюр с пудра

1. Почистване: Започнете с избърсване на памучен тампон с лакочистител, за да премахнете всички остатъци от предишния лак.
2. Лакиране: В тази фаза нанасяте слой основен лак, като се уверите, че покривате целия нокът.
3. Поръсване: Нокът по нокът поставяте в съда с акрилните пудри. Също така е възможно да се поръси върху ноктите, без да се потапят в контейнера. Може да разнесете частиците или да премахнете излишното с четка.
4. Запечатване: Нанесете слой от смола, за да запечатате пудрата. Има 2 алтернативи. Едната е да се лакира веднага щом извадите нокътя от пудрата, а другата предлага да изчакате да завършите с пудренето на всички нокти, за да ги обработите заедно.
5. Пилене: Както при всеки друг маникюр, дипингът включва пилене, за да придадете на ноктите стила на вашите предпочитания.
6. Полиране: Затваряте процеса чрез нанасяне на лак, който не изисква сушене в лампа.


Има ли рискове с метода за маникюр с пудра?
Не всичко е розово, както при метода за маникюр с пудра, защото има важно предупреждение: поставянето на ноктите в бутилките, съдържащи материала, не е напълно хигиенично.

Ако правите потапянето у дома, като използвате собствени консумативи, няма проблем. Ако обаче отидете в салон, който използва един и същ контейнер за всички клиенти, може да се сдобиете с микроби по ноктите си. Правилното нещо е да използвате специални четки, когато сте в студио за красота.

Освен това непрекъснатото използване на тази техника за маникюр включва дехидратация и износване на ноктите, поради изпиляването на няколко слоя от повърхността за премахване на пигментацията. Предложението е да оставите ноктите да починат известно време, като нанесете овлажняващи лакове, преди да се върнете към техниката на потапяне на пудра.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X