Напишете дума/думи за търсене

5 черти на хората, които създават връзки, изпълнени със смях

Смехът в една връзка може да има изключително положителен ефект върху двойката. Безброй проучвания показват, че хуморът в едни романтични отношения помага на партньорите да живеят по-щастливо и увеличава продължителността и качеството на връзката.

Способността да се смеете заедно отстъпва място на компромиси и преговори и създава по-дълбоко разбиране и уважение един към друг.
Ако сте човек, който може да се смее с партньора си, вероятно притежавате някои от следните аспекти, които помагат да запазите усмивките, независимо от предизвикателствата, които животът поставя на пътя ви.

1. Имате практичен поглед върху себе си и света около вас
Ако може да приемате себе си и света около вас малко по-малко сериозно от другите, увеличавате шансовете си да видите връзката си по игрив начин. В състояние сте да видите част от нелепостта, която може да съпътства връзката, и сте в състояние да се смеете на себе си, но в основата си приемате кои сте - вие и вашият партньор, поотделно и като двойка.

2. Притежавате набор от инструменти за справяне със стреса
Във времена на стрес вие и вашият партньор сте в състояние да видите светъл лъч, временно да се разсеете или да облекчите умственото и емоционалното натоварване.

Уверете се, че правите упражнения, че разговаряте, че не забравяте за медитацията, качествен сън, гледане на филм или каквото е необходимо, за да се справите със случващото се. Продължавате да живеете живот и добавяте някои необходими разсейвания по пътя.

3. Може да съчувствате
Ако сте част от двойка, която може да се смее по време на стрес, за да издържи напрегнати ситуации, тогава обикновено може да се поставите на мястото на друг човек. Разбирайки себе си и партньора си, вие знаете, че животът може да бъде предизвикателство и намирате състрадание в ситуации.

Като сте съпричастни, вие също е вероятно да видите множество страни на ситуация, които след това подчертават различни възгледи и как хората може да са стигнали до своите перспективи. Може да видите хумора в разнообразните перспективи, което ви прави по-обективни и по-склонни да се смеете на над конкретната ситуация.

4. Имате уверено мислене
Да може да намериш място за смеха в тежка ситуация, често означава, че си уверен, че ще преминеш през всичко, което се случва. Не само че сте в състояние да се справите със стреса по различни начини, но той не ви разказва играта толкова, колкото може би други двойки, защото знаете, че заедно може да преодолеете почти всяка буря.

5. Харесвате живота си
Ако сте човек, който често се смее, обикновено ви харесва къде се намирате в живота. Знаете докъде сте стигнали и сте развълнувани за това, което предстои. Знаете, че животът има още страхотни неща, с които да ви обсипе и сте нетърпеливи и отворени за доброто, което ви очаква.

Тъй като ви харесва къде се намирате, вие се пренасяте изцяло в настоящето и изживявате даден момент в най-голяма степен.

Виктор Борге, датско-американски комик, диригент и пианист отбеляза, че „смехът е най-краткото разстояние между двама души.“

Няма как да бъде по-вярно. Смехът създава хормони на добро настроение, помага ви да се отпуснете и на свой ред помага на околните да се отпуснат около вас. Той е заразен, намалява защитните чувства и редуцира напрежението и гнева. Той също така ви помага да разрешите проблеми като двойка, отваря каналите ви за творчество и е универсален естествен лечител, комуникатор, залъгалка и любовник.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X