Напишете дума/думи за търсене

Теми за разговор, подходящи за една двойка

Разговорът винаги е ключов елемент в една романтична връзка. Всъщност много раздели са резултат от прекъсване на комуникацията между партньорите.

Понякога са изгубени в превода, друг път казаното е изтълкувано погрешно. Всъщност истината е, че не всеки има възможността да говори и изразява себе си.
Ако обикновено ви липсват идеи, за които да говорите с половинката си или искате да научите повече за човека до вас, ето няколко теми за разговор. От най-щастливите му моменти в детството до хората, които са повлияли най-много на живота му, или неговите несигурности и комплекси.

1. Страстите 
Един от най-добрите начини да опознаете партньора си по-добре е чрез нещата, които са страст за него. Попитайте го за нещата, които го интересуват най-много и колко много означават за него.
2. Мечтаната работа
Попитайте партньора си за неговата и разберете колко близо е до нея с настоящата си позиция.

3. Най-дълбоките страхове

Нашите страхове ни правят това, което сме. Обикновено обаче може да ги преодолеете, когато имате някой до себе си. Не се колебайте да уведомите партньора си за това. Самото изслушане и разбиране често може да се окаже наистина важна помощ.

4. Краткосрочни, средносрочни и дългосрочни цели
Целите, които постигате в живота си, се правят на базата на определени планове. Важно е да познавате и тези на партньора си. След това можете да ги сравните със своите. Не забравяйте, че всяка стабилна връзка има общи житейски цели.

5. Най-неудобните моменти
Не всички теми за разговор с партньора ви трябва да са сериозни, трябва да оставите настрана и малко време за смях. Въпреки че вероятно не се е смял по време на най-неудобните си моменти, сега може да се смеете за тях заедно.

6. Каква е неговата идея за перфектен ден

7. Каква е къщата на мечтите му

8. Неговите съмнения и несигурност
Няма нищо по-хубаво от това да говорите за съмнения и несигурност с партньора си. Защото той не само получава подкрепа, за да ги победи, но получава различна гледна точка за тях.

9. Най-щастливите му моменти от детството

10. Неговите мисли за религията
Независимо дали вашите вярвания са в съответствие с неговите или не, разговорите за тях създават среда на мир и толерантност, дори ако имате различни мнения.

11. Поглеждане назад към миналото
Например първата ви среща, флиртът помежду ви, съмненията, които е имал в началото на връзката. Това може да разпали отново пламъка на романтиката, ако откриете, че и двамата сте се изгубили малко в отношенията си.

12. Съвместни интереси
Понякога единственото нещо, което прави разликата между успешна връзка и неуспешна, са общите неща, които и двамата имате.

13. Какво е научил от миналите си връзки
Уроците, които извличаме от приключили отношения, са от ключово значение за определянето на успеха във всяка бъдеща.

14. Семейство
Как се разбира с родителите си, какво смята, че трябва да подобри в семейната си среда и какво не му харесва в нея.

15. Най-важните аспекти за стабилна връзка
Например доверие, уважение, лоялност, комуникация... Няма рецепта за перфектна връзка, но може да говорите за съставките, които и двамата сте съгласни, че са от съществено значение за постигането на здрави
отношения.

16. Най-лошият му навик

17. Как вижда връзката след една, две или пет години
Това е една от темите, с които трябва да внимавате. Например в отношенията ви може да е твърде рано за повдигане, особено ако все още не знаете неговите намерения. От друга страна, ако смятате, че е време да зададете този въпрос, не се колебайте.

18. Хората с най-голямо влияние в живота му
Като знаете кои са хората, които са оставили отпечатък в живота на човека до вас, може да откриете нещо, което дори не сте знаели за неговия характер, вкусове и дори чувства.

19. Сексуални фантазии
Изследването на фантазиите на другия означава, че ще знаете какво да правите, когато следващия път сте в леглото заедно.


20. Неща, които не може да понесе

21. Най-ценният му спомен
Този път обаче не от детството, а от живота му като цяло.

22. Какво цени най-много в една връзка

23. Какво би направило живота му успешен
Пари? Щастие? Здраве? Работа мечта? Така може да прецените дали неговите критерии отговарят на вашите.

24. Какви ситуации го карат да се тревожи
Така ще опознаете неговите фобии или всякакви контексти, в които тревожността му може да излезе извън контрол.

25. Възможността да имате деца
Това не е тема, която трябва да се повдига с лека ръка. Ако смятате, че със сигурност имате бъдеще заедно, не се колебайте да попитате за този аспект от живота. Така поне ще знаете какви са възможностите ви като двойка.

26. Какво би искал да прави, когато се пенсионира

27. Качеството, което цени най-много

28. Какво според него може да се подобри в отношенията ви
Никоя връзка не е перфектна, така че винаги ще има нещо, което може да бъде фино настроено за доброто и на двама ви.

29. Неговата представа за ревността
До известна степен ревността е здравословна в една връзка, но е важно да се направи границата между „добрата” и дестабилизиращата ревност.

30. Какво би искал да правите по-често

31. Какво трябва да знаете за това какво да правите, когато е стресиран или ядосан

32. Какво го прави горд?

33. Значението на парите
Знаейки какво мисли вашият партньор за парите, ще ви помогне да видите неговите стремежи и бъдещи цели през различен обектив.

34. Как оценява настоящето си положение
Например чувства ли се щастлив и живее ли най-добрата версия на живота си? Отговорите му ще послужат като отправна точка за това, което може да направите в краткосрочен и средносрочен план, за да подобрите вашите отношения.

35. Неговите разбирания за брака

36. Най-ценният спомен, който има за вас двамата
Тази тема може да разпали отново пламъка на отслабващата връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X