Напишете дума/думи за търсене

Упоритостта на любовта, или когато принудителното събиране на останките от чувствата не работи

Любовта е усилие. Любовта не е лесна. Любовта е саможертва. Колко пъти сме чували подобни фрази? Думи, които изглеждат банални, но са запечатани в съзнанието ни. Казват, че за любовта трябва да се бориш, да се грижиш, да я поливаш, в противен случай тя ще си тръгне.
Има много двойки, които не знаят защо идва ден, в който се събуждат с различно чувство. Пеперудите в стомаха им вече са мъртви.

Идеализирането на ситуация и надеждата за общо бъдеще отслабват. Сега виждат реалността и това, което чувствате, е голямо обезсърчение.
Някои хора не осъзнават това, докато не минат много години.
Къде е сега поговорката за това как противоположностите се привличат?

Поговорка, която ни води към катастрофа, да вярваме в лъжи, които не са верни. Това, че сме твърде различни, не ни сближава, а по-скоро ни разделя. Съвместното съжителство, лошите преживявания, най-стресовите ситуации, всичко това ни обърква и от време на време ни става все по-лесно, докато отново дойде моментът, в който е непоносимо.

Понякога обаче миналото може да бъде достатъчна причина да не се отказваме все още.


Ние отказваме да приемем, че връзката е приключила. Въпреки това укрепването й и опитите да я запазите жива, без значение как, не прави нищо повече от това да я подкопава допълнително.

Децата в семейството ще преживеят доста неприятни преживявания. Спорове, упреци и много други моменти, които са плод на тази упоритост, която не е нищо повече от ужасен страх от приемане на края на връзката. Всичко свърши, а ние отричаме това. Но парчетата вече не се побират в общия ни пъзел и страхът от това, което е извън този кръг, в който живеем толкова години, ни парализира и ни тласка в състояние на инерция.

Да не се бориш, е същото като да не искаш
Грешим, като си мислим, че отказването от битката и приемането на тази ситуация е синоним на това, че другият вече няма значение за нас. Точно обратното е. Това е доказателство за зрялост, за това да знаеш как да приемеш, когато дойде краят и да не искаш да го заобиколиш.

Сега сме наясно, че нашите части не пасват заедно и са по този начин от известно време, а може би никога не са били. Нашите добри намерения от самото начало прикриха ситуация, която с течение на времето се показа такава, каквато е в действителност. Не сме съвместими и нищо не се случва.

Може да се удавим в скучна връзка, в която да се нараним един друг, без да искаме, защото обстоятелството, в което се намираме, е неудобно и за двамата партньори. Няма да постигнем това щастие, което толкова желаем, и малко по малко ще открием, че се огорчаваме в безсмислието.

Какво се случва с пъзела, когато това парче не пасва? Колкото и да го насилваме, единственото, което ще успеем да направим, е да го огънем, прищипем и да го направим странно като форма. Именно това ще се случи с половинката ни. Притесненията, напрежението и неудобството ще бъдат новите описания, които най-добре отговарят на връзката ни.
В упоритостта на любовта винаги ще има някого, който ще бъде наранен. Липсата на приемане ще доведе до реалността на болезнен провал.

Не се страхувайте, че нищо не върви както трябва. Нещата невинаги се развиват така, както искаме и нещата могат да се променят в момента, в който най-малко го очакваме. Такъв е животът и такива са отношенията. Непредвидими, променящи се, но може да научим много от тях. Оставете тази любовна упоритост настрана и приемете, че невинаги всичко ще бъде така, както искате. Но преди всичко никога не мислете, че това означава, че изобщо не ви е пукало за човека до вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X