Напишете дума/думи за търсене

Разликата между тези два вида любов

Любовта е работа, която се случва непрекъснато.

И не, не омаловажавам романтизирането й. Просто е наивно да се смята, че веднъж случила си, тя може сама да се грижи за здравето си.

Да приемеш някого за даденост, не е истинска любов. Трябва да инвестираме в себе си и да бъдем винаги до любимия си в добро и в лошо.

Началото на любовта всичко е приказка - лесно и сладко. За съжаление и за щастие, животът рядко ни оставя за дълго далеч от реалността - любовта е нещо повече от елементарен флирт.

Често на нас ни се налага да я съживим и да запалим отново романтиката, тъй като сме й изтървали края, пренебрегвайки я заради нашата заетост. Ангажирани сме с работа, деца, възрастни родители, за които да се грижим.

Любовта е нещо повече от запознанство. Трябва да сме готови да изслушваме травмите, страховете на партньора си, да разбираме скритите му предразсъдъци към света и да ги приемаме. Това е безусловната любов.

Недоверието е червеят в ябълката и ако искаме да имаме зряла връзка, не може да го допускаме в нея.
Зрелите отношения не са в романтичните филми, те са в реалността - способността да стоиш до някого, независимо от всичко, да го изслушваш, да общуваш с него, да споделяш и да предоставяш подкрепа. Да ходим на срещи, дори ако сме повече от 30 години заедно, не защото има такава изпепеляваща страст помежду ни, а защото сме най-добри приятели и приятелството трябва да се празнува.

Трябва да празнуваме като екип, като двойка. Трябва да отпразнуваме годините, които сме прекарали заедно, да се поздравим за това колко добре сте преодолели всичките си различия и препятствия.

Здравата връзка не пада от само себе си в скута ни. Трябва да преминем през грозотата и токсичността на неправилните връзки, за да се подготвим за човека, който ще бъде лоялен, всеотдаен, безкористен, надежден и грижовен, който няма да съди нашите недостатъци.
Трябва да преминем през грешните, за да станем по-търпеливи и по-зрели, защото има разлика между добрата любов и правилната любов.
Така, когато правилният човек застане на пътя ни - ние ще го познаем и задържим.
Помнете, че Бог ни праща нещата и хората, които желаем, не непременно, когато ги искаме, а когато сме готови за тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X