Напишете дума/думи за търсене

Преход на кармичните възли по оста Овен-Везни - какво ни носи?

В последните минути на 12 юли кармичните възли преминават по оста Овен-Везни, имайки планове да останат в двата противоположни знака до 29 януари 2025 г.

От астрономическа гледна точка, тези възли се образуват от пресечените точки на орбитата на Земята с орбитата на Луната, спрямо еклиптиката.

От гледна точка на астрологията, Раху представлява нашата правилно избрана цел и занимания в този живот, а Кету е опитът на душата в предходни животи. И така погледнато не си мислете, че те могат да съществуват отделно един от друг. Те винаги се намират на разстояние 180 градуса един от друг и винаги стоят точно един срещу друг. Подобно на знаците в опозиция, те са част от едно цяло – главата на дракона (Раху) и опашката на дракона (Кету).

Южният кармичен възел представлява съвкупност от опитите на душата ни от предходни животи. Това, което душата ни има като знания, умения и специфични особености. В настоящия живот това са качествата, които притежаваме, и зоните в живота, в които се чувстваме сигурни. Енергията на южния възел ни дава усещането за познато и близко до нас сега. Позицията му по дом и знак изразява къде и в какво имаме натрупан опит, знания и умения.

Северният кармичен възел ни дава посока и информация чрез какви занимания и дейности е хубаво в този живот да надградим опита на душата си. Енергията му казва спрямо положението по знак и дом какво е желателно в настоящото съществуване да развием като знания, умения и способности. И така чрез опита на южния възел да развием северния.

Разглеждането на тези показатели в рождената карта дават ценна информация за нашия изминал път, настоящо съществуване и бъдещи дестинации.

Те както и планетите имат своето транзитно движение сега на небето и роля в историята на Земята.

В последните 18 месеца тяхното движение преминаваше през знаците Телец и Скорпион, които са свързани с парите, инвестициите, притежанията, живота, смъртта, красотата, трансформацията, прераждането и съхранението. Южният възел в Скорпион извади на повърхността в живота ни страхове, тревоги, фатални събития, раздели и трагедии. Изпита волята ни и ни напомни, че всичко е преходно и нищо не е вечно.

В същото време северният възел в Телец ни помагаше да осъзнаваме и приемаме всеки нов ден с радост и благодарност. Да търсим смисъл и продължаваме напред. Времето ни даде своите мъдри съвети, уроци и изводи.

Кармичните възли са категорични в своите намерения да ни напомнят кармата, трупана в годините назад, и да ни нашепнат, че нашите мисли, намерения и действия сега са почва за развитие на бъдещи събития. Интересен факт е, че те винаги се движат в обратна посока на всички останали планети, в ретроградно движение и винаги в точна опозиция.

Предстои ревизия на пътя ни по темите на кардиналните знаци Овен и Везни. Докато знак Овен представлява началото, себеотстояването, егото, независимостта и енергията, то знак Везни ни кара да мислим за другите, за компромиса, за помиряването, отстъпчивостта и дипломацията. Те са двата края на една и съща ос и олицетворяват диалога между „Аз“ и „Ти“, „Ние“ и „Другите“. Енергията на знак Везни за разлика от тази на знак Овен се свързва с желанието за разбирателство, отстъпчивост и дипломация.

Идва време, в което приоритетите в световен план бавно и постепенно ще се променят.

Северният кармичен възел започва пътуване в знак Овен, а южният във Везни.

Южният възел, или опашката на Дракона, ще накара да се огледаме и с обич потърсим сродната си душа, новата си бизнес възможност, партньора до нас, скъпия ни приятел от миналото и хората, които са ни важни. Паметта на душата ни ще извади на преден план търпението, разбирането, приемането, допускането и подкрепата към другия. Ще усещаме тези качества съвсем естествено и ще ни е по-лесно да чуваме и виждаме извън себе си.

От друга страна, северният възел, или главата на дракона, с любопитство ще търси нови завоевания и успехи, така както може да го направи пламенният Овен. Въпреки компромиса и баланса на Везната ще се стремим към доказване, изкачени върхове и постигнати цели.

Периодът ще е подходящ за поставяне на нови цели и създаване на планове за тяхното постигане. Сега ще имаме повече смелост да застанем пред огледалото и без осъждане да се приемем. Време е да осъзнаем своите силни страни, таланти, дарби, заложби и да ги разгънем. Стъпка по стъпка, без угризения, тревоги и колебания да тръгнем към своите желания. Нека те да бъдат градивни за нас и добри за другите. Бъдете целеустремени, но не наранявайте никого по пътя си. Следвайте сърцето си с грижа за околните. Когато успеете да се прегърнете силно и усетите силата и целостта си, излезте навън и се усмихнете на първия срещнат човек. Дайте му вяра, вдъхнете му надежда и споделете обич.

В политически план се очаква повече диалог, споделеност и разбирателство. Идва времето на кръглите маси, дългите преговори и постигнатите споразумения. Силно се надявам новото движение на възлите да донесе на Земята повече мъдрост, мир и доброта.

Бъдете живи, здрави, успешни, щастливи и обичани!

Желая на всички гостоприемен и спокоен период,

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X