Напишете дума/думи за търсене

4 въпроса, които никога не трябва да задаваме, ако искаме връзката да продължи

По време на трудни или ежедневни разговори избягвайте тези въпроси като чума.
Комуникацията с вашия съпруг или партньор понякога може да бъде трудна работа.

Може имате най-добри намерения и искате любимият ви да се приближи до вас, но начинът, по който сте избрали да кажете истината за това или онова и да споделите всичко, което мислите, неволно е предизвикал раздор между вас и партньора ви.

Ако този разрив не бъде общуван, той може да стане по-голям и
смъртоносен за връзката ви. Наистина го разбирате, ако след вашия „полезен“ съвет или споделяне на мнение изглежда, че има повече напрежение и разединение, отколкото е имало преди.

Поради това може да почувствате, че не може да бъдете напълно честни или че трябва да се въздържате и да казвате само това, което смятате, че партньорът ви иска да чуе. Разбира се, това също не е здравословно. Негодуванието и напрежението могат да се образуват от мълчанието и това също е пагубно.

За да сте във връзка, която е открита, честна и наистина щастлива, трябва да говорите с партньора си дори по въпроси, по които двамата не сте съгласни. Подгответе трудните или ежедневни разговори за успех, като избягвате въпроси, които карат другия ви да е отбранителен или го карат да се страхува да бъде честен с вас.

1. „Защо не... вече?“
Полезно е да говорите за конкретни поведения с партньора си, но вие го поставяте в отбранителна позиция, когато използвате обвинителен тон и твърдите, че дадено нещо никога не се случва. Обикновено не е вярно и изглежда като заяждане или отчаяние.
Не забравяйте да го признаете, когато партньорът ви прави това, което харесвате и оценявате, дори и да не се случва толкова често, колкото бихте искали. Кажете на любимия си нещо като „Обичам, когато ме държиш за ръка “.

2. "Тя хубава ли е?"
Може да не се смятате за ревнив човек, но ако подобен въпрос излезе от устата ви, помислете отново. Поставяте партньора си в невъзможно положение, когато поискате нещо подобно. Ще повярвате ли дори на това, което той отговаря? Едно „Не“ ще потуши ли притесненията и несигурността ви?

Когато се изкушавате да зададете такъв въпрос, направете пауза и успокойте вътрешния си глас, който може би ви шепне, че не сте достатъчно добри.

3. "Изглеждам ли дебела в това?"
Това може да звучи като стереотипен въпрос, но вероятно е такъв, който сте задавали на партньора си и преди. Това е друг невъзможен въпрос, защото обикновено става дума за вас и вашата самокритичност и съмнение. Няма "правилен" отговор, който той може да ви даде. Без значение какво казва вашият партньор, вие все още ще се чувствате неуверени и грозни, ако това е убеждението, което имате за себе си.

Логично е да искате да знаете дали сте привлекателни за партньора си, но няма да може да чуете (или да повярвате) на комплимент, ако първо не го почувствате в себе си. Здравословното самочувствие и образът на тялото са основни приоритети за щастлива и близка връзка.

4. "Какво не е наред с теб?"
Разочароващо е, когато този, когото обичаш, се държи странно, а ти нямаш представа защо. Оттеглянето на вашия партньор от вас може да изглежда като отхвърляне. Вместо да изисквате да разберете защо вашият партньор не е обичайното си аз, вдишайте дълбоко и се изчистете.

Може би вече знаете за какво е тази промяна в настроението или поведението, но пренебрегвате очевидното или може би не знаете. Различни въпроси като "Как мога да помогна?" или „Обичам те и съм тук, за да те изслушам, ако искаш да говорим“ са много по-ефективни начини да поканите партньора си да се отвори пред вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X