Напишете дума/думи за търсене

Как да постигнем идеална форма с езотерика

Всички знаем колко важно е човек да отделя време за релаксация в забързаните дни, но се оказва, че е много по-полезна, отколкото сме си мислили.

Рискът от затлъстяване спада с 50% с всекидневно практикуване на релаксация. До това наблюдение стигат френски учени, чието изследване изтъква, че релаксиращите практики като йога, софрология, медитация, тай-чи не просто намаляват стреса, но помагат и за намаляване на теглото.

Френските специалисти по нутриционна епидемиология наблюдават над 61 хиляди участници в периода 2009-2014 г.
Всяка година участниците отговарят на едни и същи въпроси. 27% от тях още в началото на експеримента разкриват, че са пробвали релаксиращи практики като йога или медитация. Само 8% обаче са тези, които практикуват редовно – най-малко един път седмично от поне една година.

Красиви резултати

Екипът открива, че колкото повече от участниците започват да се занимават с поне по десет минути релаксация на ден, дори и без да променят останалата част от живота си – като начин на хранене или физическа активност, се наблюдават положителни резултати. Те не просто подобряват отношението си към света и са по-позитивни, но и много от тях отслабват. Според изследователите тайната се дължи най-вече на това, че благодарение на медитацията се контролират компулсивните желания за храна, кризите на глад, свързани със стрес, както и така практикуваното нощно похапване.

Премахнете стреса

Участниците споделят, че откакто се заели с медитация и релаксация, много по-рядко изпитват желание да ядат непрекъснато, намаляват позивите им да се тъпчат, както и нуждата да похапват между основните хранения. Причината за всичко това е намаляването на стреса.
Затова специалистите съветват, ако искате да постигнете идеална форма, не просто да се подлагате на режими и изтощителен спорт, а да прибавите в дневния си режим десет минути за релаксация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X