Напишете дума/думи за търсене

Да се откажеш от това нещо, е най-доброто, което всеки може да направи за връзката си

Всички сме различни. Някои от нас са свикнали много активно да контролират какво се случва в собствения ни живот и това желание за контрол се пренася в живота на тези, които обичаме. Други са свикнали и може би им е по-удобно да се съгласяват с това, което някой друг казва и прави.

В една здрава любовна връзка или брак има естествен поток, когато става дума за това кой взема решенията и кой поема ръководството. Ако този баланс се развали, свързан с комуникация, секс, емоционална интимност, финансови въпроси или нещо друго, дистанцията и прекъсването на връзката бързо ще се развият. Номерът е да го разпознаете (и да го признаете), ако имате склонност да се опитвате да го контролирате.

Вие вероятно имате любящи намерения да помогнете или да направите това, което смятате за най-добро. Това може да направи объркващо осъзнаването, че вие сте контрол фрийк.

Задайте си тези два големи въпроса:
1. Това наистина ли е моя работа?
2. Беше ли поискана моята помощ, съвет, намеса?

Ако отговорът на тези въпроси е „Не“, тогава е умен ход да обмислите отново това, което се канехте да кажете или направите.

Вместо да налагате дневния си ред или настояването си за „правилния“ начин на партньора си, направете предложение като:
• „Имам идея, която според мен може да подобри тази ситуация. Искаш ли да я чуеш?“
• „Отворен ли си за моята помощ по въпроса?“

Десет причини, които дават отговор защо отказването от контрол е най-доброто нещо, което може да направите за връзката си

1. По-силно доверие
Когато отпуснете желязната си хватка, вие изпращате посланието, че имате доверие на партньора си да прави мъдри и ефективни избори.

2. По-малко недоразумения
Повече честност и откритост се култивират, когато спрете да се опитвате да контролирате другите (или ситуации). Това предотвратява много спорове.

3. По-малък риск от негодувание
Всеки от вас изпитва чувство за свобода на действие и собственост за това как се позиционирате във връзката си.

4. Удивителна интимност
Много по-трудно е да се отвориш за върховното удоволствие, когато правиш любов, ако си стегнат и напрегнат. Релаксацията е почти предпоставка за най-страстната интимност между вас и партньора ви.

5. Подобрено психично здраве
Помислете колко тревога и безпокойство могат да бъдат избегнати, като се откажете от контрола. Подарете си със спокойствие.

6. Вибриращо физическо здраве
Постоянните опити за микроуправление на всички и всичко е не само психически изтощително, но може да се отрази и на физическото ви здраве, така че направете услуга на тялото си и се откажете от контрола.

7. Увеличете общата производителност
Освободете се да се съсредоточите върху това, което наистина има значение и как наистина може да окажете положително въздействие върху собствения си живот.

8. Повишена близост
Това, което изглежда като очевиден плюс, често се забравя в задействащ момент. Интимността процъфтява, когато нито вие, нито партньорът ви се чувствате контролирани.

9. По-добър шанс да постигнете своето
Интересното е, че когато се откажете от опитите да убедите партньора си или да го „накарате“ да направи нещо и помолите вместо това, може да получите точно това, което искате.

10. Повече забавление
Когато се отпуснете в живота и спрете да се опитвате да си проправите своя начин на действие, може да има някои страшни или неудобни моменти, но също така ще има повече възможности за страст, любов, връзка и забавление.

Нашият съвет да се успокоите се отнася не само за това как взаимодействате с партньора си, но и за това как се движите през собствения си живот. Желязната хватка на всичко води до напрежение, стрес и болка. Практикувайте дълбоко дишане и по-мек подход. Може да бъдете по-меки и по-лесни за комуникация и все още да имате ясен ангажимент към вашите приоритети и цели.

Всичко опира до това да се насладите на пътуването и да оставите живота да се разгръща вместо вас, вместо да се опитвате да го насилвате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X