Напишете дума/думи за търсене

Тайната на жените, които се справят с всичко

Родителството е много удовлетворяващо изживяване, но идва със своя дял от предизвикателства. Стремим се да осигурим и да бъдем най-доброто за нашите деца, като същевременно преследваме професионалните си стремежи.

Балансирането между изискванията на родителството и работата може да бъде обезсърчително и понякога да се усеща напълно извън контрол. Не сте сами. Опитът да направите всичко това завършва с чувство на неудовлетвореност, разочарование, бърнаут и не води до истинско удовлетворение в нито една област от живота ви.

В дългосрочен план правенето на всичко сами само ще ви накара да се почувствате като хамстер на ежедневното колело на живота - неосъществени, изстискани, разединени и изчерпани.

Но всички сме наясно, че животът не е това.

С няколко стратегии е възможно да намерите хармония и успех
във всяка област на живота. Нужно е преразглеждане, поставяне на някои граници и пренастройване на опита ви да бъдете супергерой.

Това е тайната на жените, за които изглежда няма граници: те не правят всичко, поне не сами.

Ето шест съвета, които ще ви помогнат да съчетаете родителството и да работите без напрежение.

1. Прегърнете гъвкавостта
Една от ключовите съставки за успешното съвместяване на работата и родителството ви е гъвкавостта. Признайте, че и двете изискват вашето време, вашето внимание и готовност да коригирате графика си, ако е необходимо.

Възприемането на гъвкавост ви позволява да се приспособите към неочакваното и да се адаптирате към променящите се нужди на вашето семейство и кариера.

2. Задайте реалистични очаквания
Опитът да бъдете перфектен родител и перфектен служител или собственик на бизнес може да доведе до ненужен стрес и разочарование. Разберете, че може да не сте в състояние да давате 100% във всеки аспект от живота си през цялото време и това е напълно нормално.

Дайте приоритет на това, което наистина има значение у дома и в офиса, и си позволете да се откажете от перфекционизма .

3. Комуникацията е ключова
Говорете открито за вашите отговорности и ангажименти с вашия партньор, членове на семейството и колеги. Уведомете вашия работодател за вашите родителски задължения и обсъдете потенциални възможности за гъвкавост, които могат да ви помогнат да поддържате здравословен баланс между работата и личния живот.

Откритата и честна комуникация ще насърчи разбирането и подкрепата от всички участници.


4. Създайте граници
За да предотвратите родителското прегаряне, важно е да установите ясни граници между времето за работа и семейството. Отделете специални периоди на качествено време за вашите деца. По време на офис часовете минимизирайте разсейването и се съсредоточете върху задачите си, така че да не се налага да носите работа вкъщи. Направете работното си време възможно най-продуктивно.

След това, когато сте с децата си, присъствайте напълно и участвайте в дейности, които укрепват връзката ви. Оставете телефона и се свържете със сърцето. Вашите малчугани искат да знаят, че са важни за вас и че имат цялото ви внимание.

5. Практикувайте самогрижа
Не забравяйте, че грижата за себе си е от решаващо значение, за да се справите с изискванията на родителството и да работите ефективно. Отделете време за дейности за самообслужване, които ви подмладяват и ви зареждат с енергия. Независимо дали става въпрос за упражнения, четене или просто прекарване на малко време насаме, направете грижата за себе си приоритет. Вие сте толкова добри, колкото и грижите за себе си полагате.

Подхранвайки физическото и психическото си благополучие, вие ще бъдете по-добре подготвени да се справите с предизвикателствата, които идват по пътя ви.

6. Делегирайте и търсете подкрепа
Не се колебайте да делегирате задачи на работа и у дома, когато е възможно. Обсъдете разпределението на работното натоварване с членовете на вашия екип или с други колеги и си позволете да се съсредоточите върху основните отговорности.

У дома включете партньора си и възложете на децата си задачи, подходящи за възрастта. Обяснете, че ако ви помогнат, ще имате повече време с тях. Търсенето на подкрепа от семейството и приятелите или наемането на доверена детегледачка може да осигури така необходимото облекчение и да ви помогне да се чувствате по-малко сякаш сте дърпани в 20 различни посоки.
Не забравяйте, че никой не е идеален и е добре да поискате помощ.
Като овладеете изкуството да балансирате между родителството и работата, може да създадете пълноценен и хармоничен живот както за вас, така и за вашето семейство. Само не забравяйте да зададете реалистични очаквания, да управлявате разумно времето си, да общувате открито, да дадете приоритет на грижата за себе си и да проучите гъвкавите условия на работа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X