Напишете дума/думи за търсене

3 стъпки за спиране на заяждането, за да решите истинския проблем във връзката си

Насилствените атаки и масовите стрелби по света могат да ви накарат да се почувствате уязвими.
Планетата Земя изглежда като непредсказуемо и враждебно място.

Страшни неща може също да се случват или са на път да се случат във вашия собствен дом или връзка. Напоследък станахме свидетели на ужасяващи зверства над жени у нас.

Изчислено е, че повече от 10 милиона жени и мъже в САЩ са физически малтретирани от интимния си партньор всяка година. Призоваваме всеки, който е малтретиран по какъвто и да е начин, да стигне до безопасно място, за да се излекува от терора, и да вземе най-добрите решения за себе си.

Всеки заслужава да бъде третиран с уважение и доброта
Дори ако имате достатъчно късмет да бъдете във връзка, в която няма насилие и малтретиране, ежедневното напрежение може да допринесе за безпокойство, нервност и безпокойство. Може буквално да не се страхувате за живота си, но силните емоции могат да ви накарат да се затворите и да се отдръпнете от партньора си. Страхът, който изпитвате във връзката си, може да няма логичен смисъл за вас или половинката ви, но усещането е налице и реакцията ви към него е много реална.

Трудността със страха е, че ние, хората, сме биологично устроени да реагираме на него, дори и да го правим драматично. Много от нас автоматично преминават в режим на отбрана или бягство, когато се чувстват по някакъв начин застрашени. Понякога дори без да осъзнават, че го правят.

Реакция, предизвикана от страх, може да изглежда или звучи така:
1. Сарказъм/Рязък хумор
2. Защита
3. Заяждане/Гняв за дребни неща
4. Мълчаливо третиране
5. Облекчаване на болката с алкохол, лекарства или храна
6. Отдръпване в работа, електронни устройства или друг вид заетост

Тези реакции невинаги са индикация, че вие или вашият партньор се страхувате, но много пъти са. Когато реакции като тези станат статуквото във връзката ви, е почти невъзможно да подхранвате любовта и отношенията, които искате.

Ако тревожността или страхът ви принуждават да реагирате, използвайте следните три стъпки, за да откриете смелостта, скрита вътре във вас:

1. Признайте страховете си
Признайте, че чувствате това, което чувствате, независимо какво неудобно ви създава това. Първата стъпка към смел отговор на всяка ситуация е да приемете всяко безпокойство, което изпитвате. Няма да изчезне магически. Признайте страховете си, без да ги подхранвате.

2. Осъзнайте, че може да бъдете смели
Съществена част от признаването на страховете ви, без да ги увеличавате, е да създадете пространство и да признаете, че имате капацитета за смелост. Помислете за моменти в живота си, когато сте били силни пред предизвикателство.

3. Подлагайте на съмнение всичко
Когато сте в по-спокойно и ясно умствено пространство, си задавайте въпроси. Започнете, като се запитате какво всъщност знаете, че е вярно. Твърде често измисляме истории, които идват директно от нашите страхове, а не от факти. Попитайте и човека до вас меко, за да стигнете до фактите, не забравяйте да слушате наистина.

Слушайте, без да сте критични или осъждащи, и използвайте наученото, за да вземете решение, което подкрепя вас и връзката ви.
Не забравяйте, че смелостта не идва от смачкване на нуждите или желанията на другите.

Става въпрос за защита на себе си по уважителен и любящ начин. Става въпрос и за създаване на пространство за сътрудничество и решения, където всеки да се чувства чут.

Когато казвате неща на партньора си по определени начини, той настръхва или се свива и се отдръпва от вас, а когато казвате неща по мек начин, той се приближава отново към вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X