Напишете дума/думи за търсене

Какво означава, ако имаме трапчинки на гърба, известни още като „трапчинки на Венера“

Що се отнася до красотата, отдавна сме позволили на мъжете да определят стандартите за това кое е актуално и кое не, включително трапчинки (и по-специално трапчинки в долната част на гърба). Понякога тези стандарти са правилни, но понякога грешат и то много.

Трапчинките на гърба са две вдлъбнатинки, разположени точно над сакроилиачните стави (т.е. там, където сакрумът се среща с таза или директно над задните части) на долната част на гърба на някои хора.

Тези трапчинки не трябва да се бъркат със сакралната трапчинка, която е единичен белег, разположен точно над седалищната гънка и най-често се среща при бебета и малки деца.
Трапчинките по гърба се срещат по-често при жени, отколкото при мъже, но хора от всякакъв пол могат да бъдат благословени с тази изключително привлекателна черта.

Какво причинява задните трапчинки?
Само 3-8% от хората се раждат с тях.
Причината за тяхното съществуване е въпрос на генетика, досущ като сладка трапчинка на бузата или трапчинки на брадичката.

Защо трапчинките на гърба се наричат „трапчинките на Венера“?
Твърди се, че Микеланджело ги е кръстил така, известни още като венериански трапчинки, на името на Венера - римската богиня на красотата, любовта, секса и плодородието, когато се намират върху женска снага.

Тъй като има доста възможности, когато става въпрос за секси тела (всички сме виждали неговата статуя на Давид), историците твърдят, че той също така ги е нарекъл „трапчинки на Аполон“, когато са видими върху мъж.

Защо трапчинките на гърба се смятат за привлекателни и се приписват на сексуална мощ?
Някои хора смятат, че трапчинките на гърба са знак за здраво тяло и добро кръвообращение. Поради това също се казва, че хората с трапчинки в долната част на гърба постигат по-лесно оргазъм, откъдето може би идва цялата идея „трапчинките на гърба означават, че си добър в леглото“.

За съжаление, няма научни доказателства зад тези твърдения, но всички бихме могли да приемем плацебо ефекта.
Притежателите на трапчинки на Венера също се смятат за големи съблазнители. Това може да се дължи на факта, че видът им ги кара да изглеждат по-привлекателни или че предполагаемо изпитват повече удоволствие от секса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X