Напишете дума/думи за търсене

Скин флъдинг - техника за безупречна кожа

Искате лицето ви да излъчва свежест и блясък? Тогава трябва да опитате скин флъдинг (наводняване на кожата) - техниката, която прави жъне успехи в света на грижата за лицето.
Както подсказва името й, тя се стреми да „залее лицето“ със слоеве овлажняващи продукти, които ще го направят сияещо и добре хидратирано.

За да получите най-добри резултати от тази рутина, важно е да следвате определен ред при прилагане на продуктите. Започнете с леки текстури, като тоник, и след това продължете с по-плътни, като серуми, гелове, кремове и слънцезащитни продукти.
През зимата тази техника е полезна за възстановяване на кожата, която става суха поради ниските температури.

Напомняме ви също, че преди да опитате наводняване на кожата или друга нова техника или продукт, винаги е препоръчително да се консултирате с дерматолог, за да оцените ефективността му върху вашия тип кожа.

Помнете - редът е важен за безупречната кожа.

Почистете лицето си с нежен продукт
Почистването на лицето е първата стъпка във всяка рутинна грижа за лицето, тъй като полага основата за здрава кожа и позволява по-добро усвояване на продуктите, прилагани в следващите стъпки. Използвайте нежен почистващ препарат, подходящ за вашия тип кожа, за да премахнете грима, мръсотията, излишната мазнина и замърсяванията, натрупани през деня.

Пръскайте термална изворна вода
Освен че освежава кожата, термалната изворна вода е продукт, който ще помогне за хидратиране на кожата и предотвратяване на зачервявания. Този продукт съдържа минерали, като магнезий и манган, които са полезни със своята антиоксидантна сила срещу свободните радикали.

Когато нанасяте термална изворна вода, избягвайте да я пръскате директно върху лицето си. Вместо това вземете памучен тампон и го намокрете с термална изворна вода и след това внимателно избършете цялото си лице. Тази техника осигурява равномерно разпределение на продукта.

Нанесете тоник за лице
След почистване тоникът за лице е следващата стъпка, за да балансирате и подготвите кожата си да приеме останалите продукти за грижа за лицето. Докато лицето ви е още влажно, нанесете го с памучен тампон, като попивате нежно. Уверете се, че не съдържа алкохол, тъй като е сурово съединение за кожата.

Въпреки че много хора пропускат нанасянето му, тоникът помага за възстановяване на естественото pH на кожата, успокоява раздразненията и осигурява допълнителна хидратация.

Нанесете хидратиращ серум
Серумът е еликсир от концентрирани хранителни вещества, които проникват в кожата дълбоко, осигурявайки интензивна хидратация. Изберете серум, който отговаря на специфичните нужди на вашата кожа. Например тези с хиалуронова киселина са идеални за дълбока хидратация, докато тези с антиоксиданти се борят със свободните радикали.

За да нанесете серума, поставете две или три капки в дланта на ръката си и ги разпределете внимателно по цялото лице и шия, като използвате леки движения нагоре. Тази стъпка е от съществено значение, за да подхраните кожата си и да я подготвите за нанасяне на овлажнител.

Нанесете овлажняващ крем
Предпоследната стъпка от вашата рутина за лице е нанасянето на хидратиращ крем. Това помага да се запази кожната бариера защитена през деня или нощта. Важно е да се отбележи, че ако кожата не е овлажнена или ако се нанесе хиалуронова киселина без последващ овлажнител, кожата може да стане по-суха. Затова не забравяйте винаги да нанасяте овлажнителя след серума, за да запечатате хидратацията и да поддържате лицето си гладко и подхранено.

Изберете крем, който е подходящ за вашия тип кожа, нанесете го с кръгови движения нагоре по цялото лице и шия.

Не забравяйте слънцезащитен крем
Фотозащитата трябва да бъде ежедневен навик през цялата година. Използвайте слънцезащитен крем, който е подходящ за вашия тип кожа и предлага широкоспектърна защита. Нанесете достатъчно количество върху цялото си лице и шия и не забравяйте да нанасяте отново на всеки два часа, когато сте на открито.

Какви са предимствата и недостатъците на наводняването на кожата?

Основното предимство на наводняването на кожата е хидратацията. Тази техника осигурява естествен, здрав блясък на кожата. Освен това помага за възстановяване на загубената влага и подобрява текстурата и тонуса на сухата кожа.

Въпреки че може да бъде ефективен начин за подхранване на кожата, той не е подходящ за всички типове кожа. Включването му в ежедневието на хора с мазна или склонна към акне кожа може да влоши обривите или да причини прекомерно производство на себум.

По същия начин използването на твърде много продукти наведнъж също може да насити кожата и да причини дразнене или алергични реакции. Поради тази причина е важно да се консултирате със здравен специалист, преди да направите промени в рутинната си грижа за кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X