Напишете дума/думи за търсене

Слъгинг - тенденцията в грижата за кожата, която е лесна и ефективна

Има няколко техники и продукти, които омекотяват кожата на лицето. Слъгинг (slugging) е един от методите, които в момента са популярни, въпреки че тази процедура изисква предпазни мерки.

Слъгинг е част от K-Beauty - термин, който се отнася до корейската красота. Състои се от нанасяне на слой вазелин върху лицето, за да се изглади и озари кожата.
Популярността на метода се дължи на ласкавите коментари в социалните мрежи, които твърдят, че тенът се променя за една нощ.

Дерматологичните мнения се отнасят към този продукт с повишено внимание, тъй като вазелинът действа като лекарство при определени кожни заболявания, но кожата на лицето е много деликатна.

Въпреки че резултатите са положителни в някои случаи, професионалистите предупреждават, че керосиновите гелове не трябва да се прилагат ежедневно. Тези смеси са склонни да възпрепятстват функционирането на жлезите, които произвеждат кожни липиди.

За всеки тип кожа ли е подходящ слъгингът?
По време на ниски температури или в много ветровит и студен ден може би малко вазелин ще свърши работа, стига лицето ви да не проявява следните характеристики:

• Предразположение към акне: Мазната кожа ще се влоши от филмообразуващите свойства на мехлема, което може да повлияе на работата на мастните жлези.
• Инфекции: Има вероятност мехлемът да попречи на зарастването на отворена рана, въпреки факта, че емолиентът винаги е бил рекламиран като предпазител срещу леки порязвания и изгаряния.
• Мазна кожа: Дермата с тази уникална характеристика вече има подходящ или прекомерен липиден слой и не се нуждае от допълнителен.

Ползи
• Слъгингът насърчава проникването на съставките: Испанската академия по дерматология и венерология посочва, че вазелинът е оклузивен. Той действа като нощна маска, която запечатва активните съставки, нанесени предварително. Благодарение на него веществата проникват по-добре.
• Помага на кожата да задържи трансепидермалната вода: Дори и да е тънък слой, консистенцията на продукта запазва влагата на кожата. Това е една от основните предпоставки на тази процедура.
• Помага на кожната бариера: Тези, които използват този метод, се стремят да подобрят защитната бариера на кожата, тъй като се смята, че предотвратява преминаването на мръсотия от околната среда в тъканта на лицето.

Рискове
• Може да причини обриви: Ако лицето ви страда от огнища на пъпки, черни точки и петна, вазелинът може да влоши ситуацията. Той помага за усърдното усвояване на комедогенни масла, а те не са подходящи за мазна кожа.
• Възможно е да има сблъсък между активните съставки: Няколко козметични продукти за разкрасяване на кожата съдържат ретиноиди. Ако са в контакт с вазелина, тези елементи увеличават опасността от увреждане на чувствителната кожа с раздразнения, хиперпигментация и пъпки.
• Възможно е забавяне на дезинфекцията: Вазелинът трябва да не се използва, докато областите с дерматоза или инфекции, независимо дали са гъбични или бактериални, не бъдат излекувани. Процесът ще се забави чрез запушване на порите.


Как да направите слъгинга ефективен за вашата рутинна грижа за кожата

Помнете - трябва да го ползвате само от време на време и е важно да знаете, че ефектите не са еднакви за всички типове кожа.

За ефективността на корейската техника върху суха кожа, обърнете внимание на стъпките, които трябва да следвате:
1. Почистване: Отстранете грима си с мек почистващ препарат без алкохол, като мицеларна вода. Ако използвате тоник, нанесете го.
2. Възстановяване и хидратация: С почистено лице нанесете крем или серум, който възстановява кожата ви. Хиалуроновата киселина е добър избор пред оклузивните елементи, защото максимизира хидратацията.
3. Намазване: Слоят трябва да е тънък. Изчакайте 30 мин, преди да си легнете. Оставете вазелина да действа цяла нощ.
4. Сутрешно почистване: Когато се събудите, измийте лицето си с обичайния почистващ препарат и продължете със сутрешната си грижа за кожата.

Заместители на вазелина са маслото от гроздови семки, рафинираният зехтин и рициновото масло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X