Напишете дума/думи за търсене

Мицеларната вода спасява и косата

Мицеларната вода избухна като хит на сцената за грижа за кожата преди няколко години, бавно прониквайки в сърцата ни (и порите!). И всичко това заради способността си да осигурява дълбоко почистване, без да е груба към кожата и без да предизкивка дразнение.

Оказва се, че тя може да е полезна не само за кожата, но и за косата.

Ползи от мицеларната вода за коса

Чисти скалпа

Мицеларната вода е най-вече известна с това, че е направена от пречистена вода. Тя противодейства на минералите и тежките метали, открити в традиционната чешмяна вода. В допълнение, мицеларната вода обикновено се влива с меки повърхностноактивни вещества за разграждане на маслата.

Осигурява по-дълбоко почистване

Тези повърхностноактивни вещества присъстват като мицели със заредена, водолюбива част отвън и липидолюбиви опашки от вътрешната страна. Когато се прилага върху кожата, тя използва „опашката“, за да премахне неща на маслена основа като себум, продукти за коса и т.н.

Нежна е към чувствителна кожа

Както вече казахме, мицеларните води са водоразтворими и имат маслоразтворим център. Когато влязат в контакт с косата, маслоразтворимата вътрешност се прикрепя към мръсотия и остатъци, за да ги отстрани от косата в нежен вид. Тъй като са изключително нежни, те могат да се използват за всички типове коса, дори и за тези с химически обработена, суха или чуплива коса.

Безопасна е за редовна употреба

Тъй като е толкова нежен, мицеларният шампоан е чудесна алтернатива на избистрящите шампоани и други детоксикиращи процедури, които могат да отнемат на косата естествените масла, ако се използват твърде често.

Тя хидратира и придава обем

Тъй като почиства, без да изсушава, мицеларната вода е добър вариант за хората с мазен скалп. Глицеринът също е ключова съставка в мицеларната вода, което я прави хидратираща за косата и скалпа.

Мицеларна вода - чудото, което нашата кожа заслужава

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X