Напишете дума/думи за търсене

Защо е толкова важно да ползваме витамин С през лятото

Без съмнение ползването на слънцезащитен крем по няколко пъти на ден е най-важното нещо, което можете да направите за кожата си през лятото, но не е единственото тайно оръжие срещу увреждането от слънцето. Ако до този момент не сте го направили, въведете обезателно витамин С в своята рутина. Това е другият ви подарък за вашата кожа през топлите и слънчеви месеци. Този мощен антиоксидант е перфектната съставка за слънчево време и не само. Може и е добре да го ползвате целогодишно, но през лятото е направо задължително. Защо витамин С на всяка цена?

Намалява тъмните петна

Витамин С блокира ефектите на нещо, наречено тирозиназа - ензим, който е отговорен за производството на меланин в кожата. Също така намалява окисляването на съществуващия пигмент, предотвратявайки потъмняването му. С други думи, витамин С предотвратява образуването на тъмни петна и ги фиксира постфактум. Той също така има мощни противовъзпалителни свойства (идеални за тези, които се борят с акне или розацея), което го прави вашият билет за прекрасен, равномерен тен.

Подобрява ефективността на слънцезащитата

SPF е от съществено значение за предпазване на кожата от увреждане, но не е най-доброто решение. Ако сериозно се занимавате със слънцезащита, знаете, че най-доброто, което можете да направите, е да прилагате витамин С в тандем със сутрешната си слънцезащита. (Нанасяте SPF всяка сутрин, нали?) Тъй като витамин С е антиоксидант, той ще добави допълнителен слой защита, като спомогне за неутрализиране на свободните радикали. По принцип, той поддържа и укрепва кожните клетки в борбата срещу агресорите на околната среда като UV, IR и замърсяване - основните виновници за оксидативен стрес в кожата. (Оксидативният стрес е изискан начин да се каже увреждане от слънце, между другото.) Така че, макар че витамин С не е алтернатива на слънцезащитните продукти, той е чудесен начин да повишите ефективността на SPF и да сведете до минимум щетите, които не можете да видите.

Стимулира произвоството на колаген

Витамин С е необходим за производството на колаген - протеинът, който поддържа ставите ни здрави и кожата ни гладка. Приложен локално, витамин С стимулира производството на колаген, за да намали бръчките, да изглади застаряващата кожа и да увеличи стегнатостта ѝ.

Може да прилагате витамин С по различни начини, но това става основно чрез серуми, които се слагат преди крема и преди слънцезащитата.

Как да ползваме витамин С, за да блесне кожата на лицето

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X