Напишете дума/думи за търсене

Златни съвети от бюти кралицата Чизу Саеки

Японската козметичка Чизу Саеки, която стана знаменитост през 2004 г. след публикуването на книгата си „Японската революция в грижата за кожата” напусна този свят преди месец, но ни завеща основните принципи на грижата за дермата.

Не накисвайте кожата си

Тоалетката, натрупана с много епруветки и буркани, е ясна демонстрация на фразата „Не ни трябва качество, имаме нужда от количество.“

Чизу Саеки е категорична, че постоянната смяна на козметиката води до обратен резултат. Сменяйки флакончета с различни състави през деня, ние не позволяваме на епидермиса да се възстанови, не може да нормализираме метаболизма в клетките и функционирането на ендокринните жлези и дори губим способността да произвеждаме собствена хиалуронова киселина.

Тя призовава да се подходи компетентно към грижите: не използвайте всички продукти подред, а изберете минимума, от който кожата наистина се нуждае. Той включва продукти, които почистват, тонизират и подхранват (серум или крем). Останалата част от козметиката е излишна.

Масаж

Всяка козметика, която се прилага върху кожата, подхранва епидермиса, но красотата на лицето зависи от дермата. И самомасажът може да й помогне.
Преди това предварително затоплите ръцете си.

1. Стиснете кожата на назолабиалната гънка между показалеца и палеца и я дръпнете надолу.

2. Използвайте пръстите на двете си ръце, нежно притиснете кожата по средата на челото. Бавно го разтегнете, придвижвайки пръстите си към слепоочията.

3. С едната ръка дръжте слепоочието, с другата - плъзнете от него към центъра на челото. Направете същото и от другата страна на лицето.

4. Поставете пръстите на двете си ръце на челото една към друга. Движейки ръцете си последователно, издърпайте кожата на челото нагоре.

5. Натиснете с пръсти върху кожата около устата, движейки ги отдолу нагоре.

6. Палците масажират областта зад ушната мида.

7. Натиснете палците на двете ръце върху кожата под веждите. Продължавайки да натискате, движете се от вътрешната страна на очите навън.

Тази техника за самомасаж е насочена към борба с бръчките и гънките и подобряване на лимфния поток.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X