Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за домашни автобронзанти

Лятото е тук, но някои от нас още не са видели слънцето, а приятелките ни вече се завръщат с хубав тен от морето. Няма нужда да купувате скъпи козметични продукти, за да си направите тен у дома. Възможно е с подръчни средства от вашата кухня да съставите продукт, който да потъмни тена на кожата ви далеч по-евтино и безопасно.

1. С какао на прах

Необходими съставки:

1/4 (една четвърт) чаша какао на прах

1/4 (една четвърт) чаша от любимия ви бял лосион за тяло

Смесете лосиона и какаото на прах, докато получите много гладка и кремообразна текстура. Нанесете равномерен слой от сместа върху кожата си. Добре е да го правите някъде, където няма нужда да се обличате веднага след това, нито пък да докосвате мебели, защото първоначално ще цапате всичко наоколо.

Този автобронзант не е водоустойчив, това също трябва да вземете предвид. Тенът ви ще трае до следващия ви душ.

2. С чай

Необходими съставки и уреди:

3/4 (три четвърти) чаша вряща вода

3 пакетчета черен чай

1/4 (една четвърт) чаша ланолин

1/4 (една четвърт) чаша сусамово масло

Блендер

Потопете торбичките с чай във врящата вода и оставете чая от 5 до 10 минути.

Извадете торбичките и сложете малка част (?) чаша чай в блендера. Добавете ланолин и сусамово масло. Смесете всички съставки на бавна скорост - не забравяйте бавно да добавите останалата част от чая.

Нанесете пестеливо това домашно средство за тен на кожата си. То ще трае до следващия ви душ или докато кожата ви не влезе в контакт с вода.

Може да поставите този автобронзатор в бутилка със спрей и да го превърнете в спрей за тен.

3. С кафе

Необходими съставки:

1 чаша използвана утайка от кафе (топла)

2 супени лъжици зехтин

Смесете утайката от кафе и зехтина. Нанесете сместа върху краката, ръцете, лицето и където искате цвят. Оставете да действа 15 минути, преди да отмиете.

Или напълнете баня с топла вода. Добавете утайка от кафе. Разбъркайте водата, за да се разтвори кафето. Накиснете се във водата. Колкото по-дълго останете в нея, толкова по-тъмна ще стане кожата ви.

Или разтрийте утайката от кафе внимателно и равномерно върху кожата на лицето си. Избягвайте втриването в очите, носа и ушите. Оставете да престои 30 минути. Изплакнете хубаво и подсушете както обикновено.

4. С какао и масло от тамян

Необходими продукти:

1 чаша лосион с добро качество без аромат

1 до 2 супени лъжици какао на прах

8 до 10 капки етерично масло от тамян

Добавете какаото към лосиона и разбъркайте добре, като се уверите, че сте разбили всички парчета. Може да използвате блендер или миксер.

Първата стъпка в научаването как да направите автобронзант е да смесите какао и лосион заедно, без да се образуват бучки.

Добавете етеричното масло от тамян. Когато правите козметичен продукт с етерични масла у дома, се уверете, че сте си купили наистина качествени етерични масла. Иначе няма да имате никакъв ефект.

5. С два вида етерични масла

Необходими продукти:

20 мл масло от облепиха

20 мл масло от морков

Смесете двата вида масла, разклатете хубаво бутилката и нанасяйте на тънък слой по кожата си.

Ако всеки ден ползвате автобронзант с етерично масло, ще има по-траен ефект върху кожата ви, отколкото с първите рецепти.

4 маски за коса с канела

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X