Напишете дума/думи за търсене

Плутон излиза от ретроградна фаза - разделете се с това, което иска да си тръгне от вас

В началото на месец октомври Плутон забавя ход и на 11 октомври спира с обратното си движение. Между 3 и 18 застива в стационарна фаза, след което се отправя бавно, но категорично на разходка в последните три градуса на знак Козирог.

Планетата е най-бавната по своето движение в Слънчевата система. Тя е тотална промяна, дълбока трансформация, пречупване, изчезване, раждане, оцеляване, сянка, издигане и ново начало. Ще я усетите тогава, когато губите почва под краката си и търсите себе си между небето и земята. Тя е във всяко наше изгубване и търсене в нова форма на живот. Ще видите сянката ѝ в моментите на слабост, които раждат силата. Онази мощ, зачената от безсилие, страх и ужас. Тогава, когато се прераждаме в своята нови визия, дух и тяло, оставяйки в миналото своята стара визия.

Събитията, продиктувани от Плутон, се случват рядко в живота ни, но винаги са запомнящи се, важни и градивни за следващото ниво на собственото ни развитие като душа. Той не обича да бърза. Търпелив е. Внимателен към детайлите, но безпощаден в своите решения и воля. Променя ни бавно, методично, ритмично и завинаги. Престоява в знак между 16 и 21 години и като блестящ хирург моделира, оперира и отстранява всичко ненужно за нашето бъдеще. Често боли и раните трудно заздравят, но със сигурност ни носят незабравими спомени, ценен опит и отлични уроци за усвояване. Владее и управлява знак Скорпион, който достойно изразява природата на Плутон.

Обратната разходка на тази бавна, но категорична планета всяка година е около 5 месеца и ни замисля върху жизнено важни въпроси. Това се случва в обществен и личен план. Енергията на Плутон се свързва с двете най-важни точки на съществуването ни – раждането и смъртта. Само той има способността да слага край на всичко, което е време да си отиде. Неговите действия са кардинални, последователни и решителни. Той никога не бърза и бавно и внимателно ни подготвя към промяната, която е наумил да ни се случи. Отнема години да моделира наново онова, което е решил, но никога не се отказва. Ще бъде по-лесно да му се доверите и да му бедете приятели. Възможно е! Той ще е мил, търпелив и съобразителен с вас и единствено ще очаква приемане.

Периодът на ретроградното му движение е неговият подарък от време, за да обмислите всичко това и да допуснете с разум в сърцето си онова, което е време да промените. Мислете за началото, разсъждавайте върху края. Къде отивате? С кого пътувате? Доволни ли сте? Щастливи ли сте? Какво да започна? С какво да се разделя? Пишете своите отговори и му помагайте заедно да вървите към своето по-добро аз и по-успешно бъдеще.

Следва директно движение на планетата, което очаква вашите по-чисти глави, по-ясни мисли и по-категорични решения. Плутон ще ви хване за ръка и ще бъде с вас във всичко, през което преминавате. Той знае пътя и ще ви предложи вълнуващо преживяване. От вас единствено иска нагласа, вяра, надежда, адаптиране, приспособяване и доверие. Не може да промените решенията му.

Имате екскурзия, на която не може да не отидете. Облечете се удобно, вземете най-необходимото, не забравяйте телефона и доброто си настроение. Компанията на Плутон ще ви предложи незабравими спомени, променящи ви напълно и дълбоко. Накрая ща имате фантастични снимки, трогателни спомени, поуки, равносметки и мигове, които са ви променили завинаги.

Бъдете готови да се разделите с онова, на което е дошло време да си тръгне от вас. Не се страхувайте да пускате хора, с които имате навик да общувате. Ретроградната буря на Плутон не може да изкорени това, което е истинско и полезно за нас. Всичко останало си е тръгнало и е освободило място на нещо ново, красиво и необходимо.

До 18 октомври Плутон няма да се движи. Дотогава може да изпитвате неудовлетворение, липса на възможности, застой и тежест. Не се тревожете излишно и приемете всеки нов ден, като възможност да избирате щастието. В политически план не очаквайте решения и яснота.

До 21 януари 2024 г. Плутон ще се движи по пътя, по който вече е минавал преди ретроградното си движение. Познато му е, знае какво да очаква и на какво да разчита. Приемете времето като шанс да завършите започнатото и свикнете с новото в живота си.

В последните две години е трудно за всички, родени в последните 5 дни Телци, Деви и Козирози. При тях се очакват сериозни събития, които ще им донесат развитие и напредък. Бъдете оптимисти и променяйте онова, което смятате за необходимо.

Сложно от много време е и за родените в последните 5 дни Овни, Раци и Везни. За тях планетата също е подготвила повече яснота и решение на дълго застинали във времето въпроси.

Бъдете здрави!

С обич,

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X