Напишете дума/думи за търсене

Ретрограден Меркурий в Дева - връщане към дейности, които не сме завършили

На 21 август Меркурий старателно ще забави ход и в последните часове на 23 август ще започне ретроградно движение, което ще продължи до вечерта на 15 септември между градусите 21 и 8 в знака.

Меркурий е онова, което виждаме, чуваме, казваме и споделяме. Той изразява начина ни на мислене, възприятие, изразяване и свързване с околните чрез комуникация.

Девата е знак, свързан с реда, отговорността и рутината. Ретроградната разходка на младежа, от една страна, ще ни накара да се замислим върху всичко, с което удобно сме свикнали. От друга страна, ще ни даде яснота, желание и идея как да организираме по нов начин ангажиментите си.

Дните са подходящи за почистване на дома и работното място. Бързо и лесно в тези дни ще се случва ремонтът ви. Помислете как е организирано времето ви. Вижте какво може да правите по-добре и от какво може да се лишите. Оставете навиците си и вижте отстрани ежедневието си. Изрежете всичко ненужно и оставете в живота си полезни и ефективни занимания.

Периодът е подходящ за:

- Ревизия на цели и планове.
- Върнете се към дейности, които не сте завършили.
- Редактирайте текстове.
- Потърсете стари познати и обновете контактите си.
- Организирайте втора среща, за необходими дела.
- Започнете ремонт, ако сте уговорили клаузи с изпълнителите.
- Преразгледайте виртуалното място, което ви представя (сайт, страница в социалните медии).
- Потърсете контакт с места на работа, където вече сте подали кандидатура.
- Потърсете второ мнение по стар казус.
- Потърсете изясняване на отношения и споделете какво мислите.

Ретроградното движение на Меркурий е възможно да обърка плановете ви и да забави реализирането на целите ви. Това, което не се случва, не е готово да се случи. Онова, което се забавя, трябва да бъде ревизирано сега от вас. Дайте си време, така, както ви го дава Меркурий, и моделирайте отношения, цели, проекти и планове.

Възможен е хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Пазете личните си вещи, защитете социалните си мрежи и не споделяйте лична информация. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Шофирайте внимателно!

Времето не е подходящо за:

- Подписване на важни договори. Ако се налага, четете внимателно и не бързайте да подписвате.
- Не правете резервации.
- Пътувайте само ако сте направили добра и пълна организация.
- Възможни са загуби на лични вещи и проблеми.
- Не купувайте техника.
- Не купувайте автомобил, колело и мотопед.
- Не ремонтирайте техника и автомобили. Обикновено се налага повторен ремонт.
- Не търсете точна диагноза на заболяване. Възможни са грешки.
- Не започвайте нищо ново.
- Избягвайте оперативно лечение.

Между 23 и 28 август Меркурий ще има приятелски разговор със стационарния Уран. Очаквайте в тези дни прилив на свежи идеи, неочаквани срещи и решения по стари казуси. Не взимайте нови решения, но бъдете наблюдателни към случващото се. Щедро планетите ще ни дават нов поглед върху стари проблеми.

Тези, които са родени с ретрограден Меркурий, познават енергията му и на емоционално ниво по-лесно ще преминат през периода. Същите не трябва да забравят, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе.

Пряко засегнати от ретроградното движение ще бъдат родените в първа и втора декада Телци, Раци, Деви, Скорпиони и Козирози. При тях динамиката ще се засили и е възможно да имат чувството, че всичко създадено до момента се обърква. В действителност това, което се променя, има за цел да ви отвори нови възможности и хоризонти.

Повече усилия и енергия тази ретроградна фаза на Меркурий ще изиска от родените в първа и втора декада Близнаци, Стрелци и Риби. Те трябва да бъдат внимателни в комуникацията, общуването и създаването на нови контакти. Ако нямате спешна работа, я отложете за периода след 16 септември.

Желая на всички спокоен и полезен период!

С обич,

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X