Напишете дума/думи за търсене

Нели Рангелова: Имам над 500 песни, а ме свързват само с “Мой стих” (подкаст)

Нели Рангелова и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

Нели Рангелова и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

По традиция ще подам ръка на младите. Заедно с 8-годишната Мария Попова, която печели много конкурси и в България, и в чужбина, ще изпеем песента “Една сълза”.

Така Нели Рангелова представя грандиозния концерт, с който ще отбележи 45 години творческа кариера на 17 октомври на сцената на Националната опера и балет. Поканила е също големия си приятел Георги Христов и певицата Невена Пейкова. На сцената ще излязат няколко балета, а най-голямата изненада ще е примабалерината Марта Петкова, която ще танцува на една от най-известните песни на Нели Рангелова - “Необясними неща” (“Мой стих” - б.а.). Голяма част от песните, които ще изпълни, са познати, но е подготвила и нови, разказва певицата в подкаста “24 часа от живота”.

Никога не е предполагала, че песента на Мария Ганева “Мой стих” ще се превърне в нейна визитна картичка. Навремето много по-голям хит е била “Далечно”, често въртяна по радиото, участвала в конкурси и печелила редица награди. Докато с “Мой стих” не е така. По думите ѝ тя живее може би втори или трети живот, защото в един момент децата започват да я пеят по музикалните формати и всички се сещат за нея. Винаги ми е било много странно, че имам над 500 записани песни и в същото време да ти кажат, че емблемата ти е точно една песен, това не го разбирам, казва Рангелова.

Как започва музикалната ѝ кариера от оркестър “Бургас”, защо наградата “Златният Орфей” е най-близка до сърцето ѝ, защо отказва да бъде продуцирана в Лондон и да стане световна звезда и още от разговора с Нели Рангелова - в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:
X