Напишете дума/думи за търсене

10 мъже разкриват болезнените причини, поради които съжаляват, че са се оженили за съпругите си

Всички сме чели приказките, които завършват с „и заживели щастливо”. Но какво би накарало един човек да стигне толкова далеч, за да каже: „Съжалявам, че се ожених“?

В проучване сред 4000 британски семейни двойки, повече от 50% разкриват, че са изпитвали съжаление в даден момент по отношение на брака си.

Представяме ме ви отговорите на 14 господа, анкетирани от Reddit, които споделят причините, заради които съжаляват, че са се оженили за съпругите си.

1. Любовта никога не е била взаимна
"Тя никога не ме е обичала. Тя се омъжи за мен, защото смяташе, че това ще я накара да развие чувства. Загуба на време."

2. Имахме различни идеи за това какво означава семейство
„Съпругата ме излъга за семейните си планове. Отчасти за това, че ще имаме деца, най-вече за изграждането на собствено семейство. Нейното определение за „нашето семейство“ поставя майка й начело на масата. Моето не го прави.“

3. Тя се промени в момента, в който стана съпруга
„Нейната личност се промени драстично от човека, с когото излизах. Стереотипни промени, когато се оженихме – много по-малко интимност и повече привилегии за нея за сметка на общия ни комфорт."

4. Тя стана нуждаеща се и депресирана
„Баща й се разболя неизлечимо по времето, когато се оженихме, и тя така и не се възстанови след смъртта му, въпреки всичките ми усилия да я накарам да се подложи на терапия. Тя наддаде на тегло и не прави нищо, освен да гледа сериали, аз върша около 80% от домакинска работа. За щастие, все още нямаме деца, защото разводът е почти сигурен в този момент. Вече нямаме нищо общо. Чувствам се, че живея с мързелив, изключително нуждаещ се съквартирант. Ние живеем два напълно отделни живота."

5. Тя не беше „единствената“
"Съжалявам, че се ожених за грешната жена, че бях незрял и наивен и твърде нетърпелив да намеря някого, вместо да чакам да намеря правилната за мен дама"

6. Нищо не я направи щастлива
„Тя мислеше, че купуването на къща с мен ще я направи щастлива. Не стана така. Продадох я сам и на загуба от 10 000 долара.“

7. Бяхме твърде млади
„Първият път, когато се ожених, бях невръстен момък на 23 години, влязох в брака твърде бързо и не натиснах спирачките, когато разбрах, че ще излезе от релсите. Това, което бих казал на по-младото си аз, е, че на 23 години си просто бебе и имаш още много живот да живееш и да намериш някого, с когото си наистина съвместим. Каквито и проблеми да срещнете с даден човек преди да се ожените, се умножават експоненциално след това. Така че трябва да сте много сигурни в избора си, но ако не сте, не отивайте до олтара. Не е нужно да се разделяте, но ако не сте готови, не правите услуга нито на себе си, нито на новия си съпруг."

8. Оженихме се само защото тя ми постави ултиматум
„Поддадох се на нейния ултиматум. Тя просто искаше да се омъжи. По принцип. Не беше задължително да съм аз.“

9. Тя ме използва
„Тя ме изтощи финансово, след което ми изневери. После, когато се опитахме да го загърбим „заради детето“, тя просто искаше да ме убеди да платя няколко от нейните сметки (наем, комунални и т.н.) с идеята, че ние щяхме да живеем отново заедно. Но на кого мислите се натъкнах в апартамента й – на нейния уж бивш любовник.

10. Други жени
„Да имаш любовница, се оказа много по-предизвикателно, отколкото очаквах.“

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X