Напишете дума/думи за търсене

6 поведения, които могат бързо да превърнат брака в токсичeн

Когато хората мислят за поведението, което може да разруши брака, повечето са склонни да се съсредоточат върху изневяра, финансови проблеми и разправии с роднините на половинката.
Разбира се, този вид проблеми със сигурност могат да катурнат брака, но има и много незначителни поведения на пръв поглед, които с течение на времето могат да направят отношенията дистанцирана и куха.

Подкопаване или обезсилване на вашия партньор или игнорирането му в полза на телефона в.

Без надзор тези проблеми може да се трансформират в термити, които бавно разяждат основата, изградена от съпрузите.

Един от тези „термити” е презрението. Да се държите така сякаш партньорът ви е по-маловажен от вас или не си заслужава вашето време.

Д-р Джон Готман смята, че презрението е най-опасният от неговите „Четири конника“ - квартетът стилове на общуване, които означават проблеми в брака.

Презрението се развива с годините. Проявява се чрез такива поведения като сарказъм, въртене на очи, редовно прекъсване, критика, нетърпение и процъфтява поради разочарование и блокади в разговорите между партньорите.

Връзките са двупосочна улица и има много обичайни поведения, които, ако не бъдат поставени под контрол, могат да опропастят всичко. 

Кои са 6-те поведения, които могат бързо да превърнат брака в токсичен?

1. Редовно игнориране на партньора
Бракът се гради на основата на добра комуникация. Разговорите са от съществено значение за намирането на една и съща страница, както и за поддържането на емоционална и интелектуална връзка.

Но когато единият партньор редовно се разсейва или се държи така, сякаш има по-добри неща за вършене, докато половинката му говори, презрението може лесно да процъфти.
Например модерният напоследък фъбинг е голям маркер за това.
Но като цяло двойките трябва да се изслушват един друг, независимо

2. Необръщане внимание на езика на тялото
Езикът на тялото говори много в една връзка. Може да саботирате отношенията си с несъзнателно повдигане на рамене, кръстосване на ръце или накланяне на брадичката. Скръстените ръце ви карат да се чувствате затворени или не желаете да слушате какво казват околните.

Хората може да мислят, че даден жест е безвреден, защото не обозначават нищо с него, но проблемът е как се възприема от отсрещния.

Да слушаш съпруга си или да изказваш мнението си със скръстени ръце, може да изпрати съобщението, че криеш нещо или че сте вдигнали гарда. Това може да накара партньора да се почувства така, сякаш не се свързвате с него.


3. Занемаряване на интимността
Тъй като животът става все по-забързан, намирането на време за интимност става много по-трудно, но това не е извинение.
Малки възможности за интимност - физическа, емоционална, интелектуална - се представят всеки ден.

Ако обаче тези възможности не се използват, това може да започне спорове, които да породят враждебност. От съществено значение да имате седмични интимни моменти, за да насърчите връзката и да затвърдите факта, че всъщност сте нещо повече от съквартиранти.

4. Забравяне на признателността
В началото на брака да правите комплименти на любимия човек е било като втора природа. Но с напредването на годините изразите на признателност намаляват. Това изобщо не е добре.
Въпреки че може нищо да не се е променило за вас, вашата липса на внимание и признателност ще накара другия да иска да спре да ви отвръща с нежност. Това може да доведе до лош цикъл на поведение.

5. Игнориране на комуникациите
Трудно е да отговорите на всяко съобщение или обаждане, което получавате през деня. Но ако последователно пренебрегвате исканията на партньора си за бърза актуализация за случващото се с вас, тогава си създавате проблеми.

Напълно нормално е да игнорирате съобщение, ако не може да отговорите веднага. Въпросът е просто да не го забравяте за няколко часа или дори да го игнорирате напълно.

6. Прекалена нужда
Партньор, който изисква твърде много от другия, също може да изисква проблеми. Това, че сте нуждаещи се и сте привързани към половинката си, може да изтощи емоциите на партньора ви и в крайна сметка да доведе до това, че той ви обръща внимание по задължение, а не по желание. В крайна сметка той ще започне да гледа на отношенията ви като на работа, която може би иска да напусне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X