Напишете дума/думи за търсене

Сатурн излиза от ретроградна фаза - спокойствие и инициативност

Сатурн, сякаш чакащ ноември, постепенно забавя ход още в първия му ден и на 4-ти захвърля ретроградните си окови. Трябва му време да събере сили и уверено да продължи по пътя си. Остава стационарен още четири дни, след което с планове, скици и чертежи яхва зелената светлина в живота си.

Напомням, че неговото обратно движение започна на 11 юни, между градусите 7 и 0 в знак Риби.

До 8 ноември неподвижността на планетата може да носи усещане за безвремие, да забави плановете ви и да носи трудности с концентрацията. Изберете тези дни за последни финални щрихи върху мисли, избори и решения.

Планетата е господар на знак Козирог. Изобразен от Кронос в старогръцката митология, в днешни дни представлява закона, структурата, времето, старостта, студа, страха, основите и сигурността. Може да го намерите в стрелките на часовника, между задачите в работния тефтер, в планираната среща, свещичките на тортата, в отговорността на лекаря, в съвета на баба и опита на дядо. Той е скица, проект, план, приоритет, време и резултат. Там, където всичко е подредено, предвидено и отлично оценено.

Сатурн всяка година е ретрограден в период около 4-5 месеца. Започва да строи, но винаги стратегически избира да се върне към започнатото и да анализира до детайл стореното. Като онова чудесно време, прекарано в голям самолет, изобразяващ пътуването на живота ни. Настанени сме удобно с куп мисли и планове и без възможност да правим каквото и да било.

Имахме на разположение близо 5 месеца да разсъждаваме, подреждаме, разместваме, мечтаем, усещаме, надяваме се, анализираме и плануваме.

Време е да се огледаме, да вдигнем услужливата масичка пред нас, да потърсим връхната си дрешка и да се подготвим за слизане.

Неговото ретроградно движение може би забави някои наши проекти, но именно те имаха нужда от нашето внимание и нова гледна точка. С директното движение на Сатурн очаквайте развръзка на затънали във времето проблеми и нерешени загадки. Очаквайте яснота, подреждане и отговори. Той е готов да даде енергия на старите ви занимания и да вдъхнови новите. Вече е загрижен за нашите резултати и решително ще ни носи повече спокойствие, конкретни решения и инициативност.

До 10 февруари 2024 година Сатурн за втори път ще мине по-пътя, по който мина, преди да бъде ретрограден, или професионално казано се намира в „ретроградна сянка". Времето дотогава ще ни даде възможност за поправка на дела, анализ на отношения и ревизия на това, което вече сме започнали. Ще имаме възможност да минем още един път по старите пътечки, преживяли уроците или подаръците на Сатурн, по-мъдри, решителни и уверени в собствените си избори с воля и кураж.

Не разпилявайте времето си, бъдете последователни и мъдри в решенията си. Ще усетите раздвижване в делата си и сякаш всичко, което ви е тежало и някак е изоставало във времето, бавно ще започне да се подрежда. Сатурн винаги е справедлив и винаги дава това, което заслужавате. Цени желанието на всеки да бъде успешен. Уважава постоянството и ще подкрепи и възнагради всеки, който не се отказва от мечтите си.

Пряко засегнати и облагодетелствани от директното движение на планетата са родените с асцендент Рак и Козирог. Те могат да очакват отворени врати и пищни трапези от резултати в личен и професионален план.

Родените в първа декада Овни, Раци, Скорпиони, Козирози и Риби ще започнат да намират своите отговори, подкрепа и късмет. Тях Сатурн е подлагал на изпитания през последните месеци и изпил търпението им. Предстои почивка от грижи и проблеми. Следва яснота, разплитане на казуси и светлина по пътя.

Родените в първа декада Близнаци, Деви и Стрелци ще бъдат поставени пред важни за бъдещето им избори. При тях събитията може да са неочаквани и по-трудни за приемане. Вярвайте, че това, което се случва, е най-доброто за вас. Обмисляйте добре решенията си и приемайте с лекота тези на околните. Отворете широко вратата си за нови емоции и позволете старите да напуснат живота ви.

Успех на всички!

С обич,

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X