Напишете дума/думи за търсене

7-те смъртни гряха на срещите, или защо все сме необвързани

Понякога срещите са чиста радост и се наслаждаваме на тръпката от запознанството с потенциалния Единствен за нас. Но друг път срещите са скучна работа. Направо е обезсърчаващо. След като сме се запознавали с толкова много хора, не трябваше ли да сме кликнали с някого досега? Защо връзките ни не траят, или по-лошо - дори не започват?

Според Джоузи Браун и Мартин Браун, автори на „Пълният наръчник как да намериш господин Правилен", човек може да саботира шансовете си да намери любовта, без да го знае. В книгата си те очертават седем начина, по които може да пречим на собственото си щастие. Ако се разпознавате в списъка по-долу, помислете дали да не направите малко душевно търсене, за да излезете от коловоза на срещите и да се върнете отново на пътя към намирането на Единствения.

Кои са седемте смъртни гряха на срещите, известни като защо може все още да сме необвързани?

1.Гордост
Прекалено добра сте за него. Ако сте отгледани да бъдете малката принцеса на мама или татко, в крайна сметка може да си помислите, че никой не е достатъчно добър за вас. Вместо да приемате, че мъжът не си струва времето ви, гледайте на него като на приятел, преди да оцените потенциала му за връзка. Ако той издържи теста за приятелство (изслушва ви, уважава другите и е приятно да бъде наоколо), вече сте преживели това да го отхвърлите, защото не е достатъчно привлекателен или не изкара достатъчно пари.

2. Ленност
Не търсите активно момчета за срещи. Браун и Браун смятат, че липсата на самочувствие или срамежливост ви пречи да се срещате с мъже. За да преодолеете това, трябва да промените отношението си. „Ако вярвате, че заслужавате щастлива връзка, ще я превърнете в цел, която има предимство пред всяка друга дейност, която ви държи „твърде заети", за да търсите любов", пишат те.

3. Гняв
Задържате гняв от минала връзка. Мъжете не са еднакви. Това, че са ви наранили в миналото, не означава, че ще се случи същото в бъдеще. Трябва отново да се научите на доверие, защото без него, не може да имате успешна връзка. Може да изисква терапия, но си заслужава. В края на краищата това е останалата част от живота ви.

4. Завист
Винаги предполагате, че някъде има някой по-добър за вас. Защо никога не сте доволни от връзките, които сте имали? Може би дълбоко в себе си се страхувате, че не заслужавате успеха си. Вместо това се съсредоточете върху това, което е хубаво в живота ви в момента, включително и върху всички мъже, с които бихте могли да излизате.

5. Похот
Вие търсите интимност без емоции. Физическата интимност без никаква емоционална връзка затруднява осъзнаването, че някой е правилният за вас. Ако се отдавате често на секс за една нощ или имате „приятел с предимства", най-добре е да се свържете отново с емоционалния си център - по този начин ще бъдете в правилното емоционално състояние да разпознаете г-н Правилен, когато го видите.

6. Лакомия
Вие сте твърде нуждаеща личност. Вашият партньор не трябва да доказва любовта си. Това, че го карате да скача през горящи обръчи, не ви дава доказателството, което търсите. Всъщност това вероятно ще го отблъсне. Вместо това, дайте му шанс да ви ухажва. И ако има някаква химия, не бързайте да намирате грешки."

7. Алчност
Вие обичате парите, а не мъжа. Не може да имате успешна връзка с банкова сметка. Освен това, ако той се отнася с вас като притежание, може да се окажете заменени от някой друг.

Какво трябва да търсите в един мъж? Способността му да обича, да се доверява, да се ангажира, да уважава и да живее живота си, желаейки вас.
Изводът е, че е лесно да намерите причина да скъсате с някого и ако сте заседнали в негативно мислене, ще направите точно това.

Помнете - срещата трябва да е забавна. Трябва да бъде опит за личностно израстване. И най-вече трябва да ви научи да разпознавате кои черти в един мъж ви правят щастливи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X