Напишете дума/думи за търсене

Ако сте влюбени в човек, преживял развода на родителите си, трябва да знаете това

Да обичаш човек, който е бил свидетел на развода на родителите си като дете, носи след себе си няколко усложнения, но тези хора си струват, вярвайте ми.
Докато обръщате внимание на тези фактори и не забравяте, че всяко пораснало дете, преживяло развод, е различно, затова не всички са приложими за човека до вас — ще имате солиден шанс да създадете фантастична, дълготрайна връзка. Както и да се сдобиете с повече роднини, отколкото бихте могли да се надявате.

1. Те са нащрек по отношение на брака
Порасналите хора, които като деца са преживели развода на родителите си, наистина искат да вярват в институцията на брака, но се страхуват да не направят същата грешка като родителите си, което означава, че може да отлагат повече отиването до олтара или да имат повече колебания около брака като цяло.

2. Ценят стабилността
Тъй като повечето от тях са израснали между два дома през седмица или са прекарвали уикендите в къщата на другия родител, за тях е важно да имат едно безопасно място с всичките им неща под един покрив.

Като се има предвид това, в случай че трябва да избягат в последния момент, те са толкова подготвени, защото, за съжаление, това е било тяхното детство.

3. Може да са прекалено привързани към вещите си
Както споменахме, тъй като повечето от тях са израснали, живеейки ту при мама, ту при тате, в два различни дома и с постоянно приготвена чанта с дрехи и други аксесоари, те стават прекалено привързани към вещите си, защото за тях те представляват дома, а не непременно покрива над главата им.

4. Имат различно отношение към празниците, така че имайте търпение
Ние все още разделяме времето (дори като възрастни) между мама и татко, което означава, че в допълнение към споделянето на времето със семейството ви за празниците, те също трябва да са сигурни, че отделят време и за двамата си родители.

5. Имат "любим" родител
Обичат и двамата еднакво, разбира се, но харесват единия повече от другия и не.

6. Страхуват се от развод
Всеки път, когато излезе някое от тези проучвания, което казва, че децата , станали свидетели на развода на родителите си, са по-склонни също да се разведат, те се паникьосват за секунда. Генетичен ли е разводът? Предварително програмиран по някакъв начин?

С две думи, това потвърждава номер 1 - ако никога не се оженят, никога няма да се наложи да се развеждат. Проблемът е решен.

7. Или са супермоногамни, или изневеряват
Особено ако разводът на родителите е причинен от афера. Ако такъв е случаят, те се завъртат на 180 градуса, за да са сигурни, че няма да причиним същата болка на себе си и на децата си, ставайки най-отдаденият партньор в историята на обвързването, или го приемат като статукво и тръгват по стъпките на неверните си татко и майка.

8. Суперпривързани са към техните братя и сестри
Защото те са единствените, които наистина, наистина разбират през какво е преминал човека до вас - цялата болка и нараняване и неидеалната жизнена ситуация. Поради това те са адски сплотени и винаги са до един за друг.

9. Все още работят по проблемите си
Едва в по-късна възраст децата на развода наистина започват да виждат по-малко непосредствените ефекти, които раздялата на родителите им е причинила. Освен ако не са били на терапия години, което е добре за тях. За останалите, които едва като пораснат, започват да правят връзка между малките навици/черти/мнения, които имат – както добри, така и лоши – и как разводът на техните родители им е повлиял пряко.

10. Имат два чифта родители, които да впечатляват
Мда, и това на всичкото отгоре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X