Напишете дума/думи за търсене

Най-модерните есенни цветове за 2023-та за дома

Вие сте ентусиаст на дизайна или есенен фанатик? Тъй като листата започват да се променят, а някои кафетерии предлагат вече тиквеното лате с подправки, е идеалният момент да преобразите дома си сезонно. Но кои са най-модерните цветове за декорация тази есен?

1. Подхранване на неутралните нюанси
Есента винаги е била синоним на топли, земни цветове и тази година не е изключение. Неутралните заемат централно място, но с обрат. Мислете отвъд обичайното бежово и кафяво; тази година всичко се върти около приглушени лилави нюанси, меки сиви и топло кафяво. Тези фини нюанси създават спокойна и уютна атмосфера, която е идеална за тези студени есенни вечери.
Включете тези подхранващи неутрални елементи в дома си с плюшени одеяла, килими или дори боя за стени. Помислете дали да не използвате меко сиво за стените на хола, съчетано с лилави и тъмнокафяви акценти чрез декоративни възглавници и уютни одеяла. Доверете ни се - това е въплъщение на есенната изтънченост.

2. Богати скъпоценни тонове
Искате ли да добавите нотка разкош към вашия есенен декор?
Дълбоките, луксозни цветове като изумрудено зелено, сапфирено синьо и аметистово лилаво се завръщат силно през този сезон. Тези нюанси не само създават усещане за уют, но и придават на пространството царствен чар.

За да наситете дома си със скъпоценни тонове, започнете с ефектни мебели или акценти. Наситено зелен кадифен диван може да се превърне във фокусна точка на вашата всекидневна, докато сапфирено сините завеси добавят нотка драма. Може също така да въведете скъпоценни тонове чрез изкуство, като абстрактна картина с аметистов нюанс.

3. Цвят теракота
Теракотата (идва от италиански и буквално се превежда като „печена земя" или „печена пръст )е обичан есенен цвят от години, а през 2023 г. се завръща с отмъщение. Този топъл, землист оттенък добавя рустик, средиземноморско излъчване към вашия декор, което е идеално за сезона. Независимо дали става дума за саксии от теракота, керамични съдове или акцентни възглавници, този цвят може лесно да издигне есенната ви естетика.

Един от начините да прегърнете цвят теракота е чрез избора си на сервизи за хранене. Помислете за инвестиране в комплект чинии и купи в този цвят, които незабавно ще затоплят вашата маса за хранене. Теракотените саксии с любимите ви есенни цветя са друг възхитителен начин да включите този очарователен нюанс.

4. Ярки горчица
Когато става въпрос за добавяне на нотка яркост към вашия есенен декор, синапено жълтото е правилният начин. Този жив, напоен със слънце нюанс, внася усещане за енергия и оптимизъм във вашето пространство. Може да въведете горчица чрез акцентни елементи като декоративни възглавници, вази или дори изящно кресло.

Горчично жълто одеяло, наметнато върху вашия диван, добавя весела нотка, докато завесите в цвят горчица могат да влеят в стаята ви игрива топлина. За да създадете балансиран външен вид, смесете и комбинирайте горчица с допълващи се цветове като сиво и приглушено синьо.

5. Приглушени тиквени подправки
Нито една есенна цветова палитра не е завършена без намигване към типичния вкус на сезона – тиквената подправка. През 2023 г. виждаме по-приглушено, изтънчено излъчване на този емблематичен нюанс. Помислете за нюанси, вдъхновени от канела, карамфил и индийско орехче. Тези топли, пикантни цветове предизвикват утешителния аромат на любимото ви есенно лате.

За да включите тези нюанси на тиквени подправки, помислете за инвестиране в нов килим с топъл, абстрактен модел или някои уютни завеси с цвят на канела. Може дори да смените кухненските си кърпи с такива в наситени, пикантни тонове, за да внесете есенното настроение във вашето кулинарно пространство.

6. Горско зелено
Разбира се, не може да загърбим и горските окраски, които ни напомня за буйна есенна зеленина. Тези богати зелени нюанси работят прекрасно като акцентни цветове, създавайки усещане за спокойствие и връзка с природата във вашия дом.

Може да внесете горска зеленина в декора си с ботанически щампи, като листни стенни рисунки или вдъхновени от природата тапети. Добавянето на нотка на горско зелено към вашата спалня със свежи постелки или акцентни възглавници също може да създаде успокояващо, вдъхновено от есента убежище.

Затоплете дома си с нотка на най-модерните есенни цветове.
През 2023 г. есенното декориране е свързано с намирането на ваша собствена уникална комбинация от тези есенни нюанси, за да създадете пространство, което отразява вашия личен стил и празнува сезона. Независимо дали сте почитател на подхранването на неутрални, наситени бижутерски тонове, земна теракота, ярка горчица, приглушени тиквени подправки или дълбоки горски зелени цветове, има цветова палитра, която ще отговори на вашите дизайнерски усещания и ще накара дома ви да се почувства като уютно есенно убежище. Така че дерзайте и се впуснете в стил този сезон!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X