Напишете дума/думи за търсене

Алтернативи на дивана за хола

Когато мислим за това пространство, първото нещо, за което се сещаме, е диванът. Тенденциите в декора обаче непрекъснато се променят. В днешно време може да намерим алтернативи на дивана, които ни позволяват да използваме по-малко традиционни и по-модерни елементи.

Кои са алтернативите за дивани, за които трябва да знаете?

Обединяващи фотьойли
Понякога диваните са огромни и могат да заемат много място. Така че една алтернатива на дивана е да обедините няколко малки фотьойла.

Ако предпочитате семпла стая, но красива и организирана, може да замените дивана с два фотьойла. Изберете цвета, който желаете, и ги придружете с грабваща вниманието масичка за кафе. Така няма да направите компромис с комфорта, но ще нарушите традицията и ще създадете по-модерен вид и усещане.

Добавете няколко табуретки
Друга алтернатива на наличието на диван са табуретките. Има добре проектирани модели, които са тапицирани, за да добавят комфорт.

Най-интересното е, че вече се предлагат в различни размери, цветове и видове. Това означава, че те могат да се съчетаят идеално с декоративните елементи на всеки хол. Най-голямото предимство на табуретките като алтернатива на дивана е, че се вписват в малки пространства.

Добавете няколко възглавници за комфорт и не забравяйте, че някои табуретки имат вътрешно място за съхранение, което ги прави изключително функционални.

Използване на отделни столове
Ако нямате голяма всекидневна и смятате, че фотьойлите и табуретките не са най-добрата алтернатива, индивидуалните столове може да са най-добрият вариант за вас. Ще намерите толкова много различни цветове, дизайни, височини и стилове, от които да избирате.

Ако имате преграда, която разделя хола от кухнята, още по-добре. Това ще бъде идеалното място да поставите вашите столове и да обедините двете зони в един и същи декоративен стил.


Комбиниране на пуфове
Друга алтернатива на наличието на диван е наличието на пуфове. Те напоследък се превърнаха в нова тенденция и продължават да бъдат предпочитан вариант в най-модерните домове. Добавят усещане за спокойствие и релакс, без стаята да изглежда разхвърляна.

Голямото предимство на пуфовете е, че те също се предлагат в различни цветове, форми и материали. Недостатъкът е, че могат да бъдат неудобни и да затруднят изправянето след седене. Но ако все още не сте готови да се разделите с дивана си, те могат да го допълнят.

Подови възглавници
Те са много иновативни алтернативи на дивана. Когато добавите малка маса в центъра на възглавниците, тя почти прилича на обстановка за пикник. Това е идеално, ако нямате място и не искате големи мебели да ви пречат.

Освен това е чудесен вариант, ако имате малки деца, защото избягвате инциденти от катерене и падане.

Надуваеми столове: модерен щрих
Ако обичате редовно да сменяте декора си и да разменяте нещата, надуваемите столове са нещо, което трябва да обмислите. Тази опция е и много практична, защото, когато имате нужда от допълнителни места за сядане, може да ги надуете.

Когато имате нужда от повече място за други дейности, може да ги изпуснете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X