Напишете дума/думи за търсене

Здрава Каменова: Започнах много ясно и смело да казвам “не” (подкаст)

Здрава Каменова и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Деветдесет процента от живота на актрисата Здрава Каменова са заети да разсмива хората и тя го прави успешно със своите постановки. Смехът е нейната лична терапия в тъжните моменти. Даже най-хубавите ѝ комични монолози, откъси от пиеси, стендъп материали или видеа в инстаграм се получават именно след такива моменти. “В началото никой не иска да преживява фрустриращи моменти, но е много сладко, когато се обърна назад и видя, че едни от най-хубавите ми текстове са благодарение на тях. Когато седна и ги напиша и обърна малко обектива откъм смешната страна, лекувам своята болка”, разказва в подкаста “24 часа от живота” Здрава Каменова, която е първият гост в осмия му сезон.

Детството ѝ минава в центъра на София “на площада с травеститите”, както обича да казва тя. Едва на 6 години пише първия си текст, в който главни герои са торти, кексови и пасти. Много щурави истории има от детството си, защото расте в онзи преход между социализма и новото време, което е пълно с абсурдни ситуации. “Като едно дебело момиченце първо мечтаех да съм балерина. Отидохме с баба ми за ръка в няколко школи, но тогава учителките не пазеха детската психика като днес. Всяка една ме поглеждаше отгоре до долу и викаше: “Ма това е много дебело, то не е за нас”, разказва Каменова. После мечтае да е кинорежисьор, дори се запътила да кандидатства, но една случайна среща променя всичко. Канят я да гледа изпит на актьори по куклен театър. “Видях, че там го има и киното, и танца, и самоиронията, която винаги е била част от мен. Тогава разбрах, че е моето”, спомня си актрисата.

През последните две години прави голяма промяна в живота си и се научава много ясно и смело да казва “не”. Става по трудния начин, дори синът ѝ, който е на 16 години, я кара да се замисли, че дава на хората пълна свобода и може би в това бърка.

Как балансира между всички роли в живота, успява ли, пишейки, да каже всичко, което мисли, каква е цената на успеха и още от Здрава Каменова в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

  • Ключови думи:
X