Напишете дума/думи за търсене

Ваня Костова открива “Мери Бойс Бенд” за голямата сцена (подкаст)

Мария Мутафчиева и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота" 
СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

В началото на своята кариера “Мери Бойс Бенд” всяка вечер са на сцената, но свирят единствено кавърверсии на популярни песни. “Направихме една генерална грешка в живота си - много късно започнахме да записваме авторска музика”, признава в подкаста “24 часа от живота” Мария Мутафчиева, по-известна като Мери от “Мери Бойс Бенд”.

Веднага след като идват от провинцията в София, започват да свирят, и то не с кого да е, а с голямата Ваня Костова, която в този период има нужда от музиканти. “След няколко репетиции с нея беше и първият ни концерт в Габрово. На една голяма поляна в Етъра. Ваня направи така, че да имаме много самостоятелни ангажименти, което е много ценно, защото едно е, когато си с някой, който вече има творчески път, друго е да си сам”, разказва Мери.

Утре вечер бандата ще отбележи своите 29 години на сцената. На живо ще прозвучат любими песни от албумите “Непознати улици”, “Само за теб”, “Дългият път към дома”, “Щастливи дни” и “Продължавай да мечтаеш”. Първото участие на групата в оригиналния формат от петима души е през далечната 1995-а в София. След многобройни концерти, музикални изяви, срещи с почитатели, албуми, награди и песните “Непознати улици”, “Дългият път към дома” и “Слънчогледите” в учебниците по музика “Мери Бойс Бенд” остава една от най-успешните и обичани групи в България.

Имало ли е момент, в който е искала да се откаже от музиката, кои мечти не успява да сбъдне, важните уроци, които научава през годините, и още от Мери от “Мери Бойс Бенд” в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

Мария Мутафчиева и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"
СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

  • Ключови думи:
X